Szalonnás, kolbászos burgonyakrémleves – Egészségséf

Nagy kedvenceim a krémlevesek. A családnak ezek viszont nem elég „ütősek”, ezért időnként kénytelen vagyok kicsit felturbózni. Ez is egy ilyen leves, nekem utána csak valami laza főétel fér bele.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma aprítva
  • 15 dkg bacon szalonna csíkokra vágva vagy kockázva
  • 1 kisebb szál gyulai kolbász
  • 5-6 nagyobb burgonya hámozva, kockára vágva
  • 0,5 liter húsleves
  • 2 dl főzőtejszín
  • tej

Szalonnás, kolbászos burgonyakrémleves - Egészségséf

Első lépésként megpirítjuk a szalonnát a lábosban, amiben a levest fogjuk készíteni. A szalonna darabokat kivesszük, a zsiradékot benne hagyjuk. Ezután megpirítjuk benne a karikára vágott kolbászt, és azt is kivesszük a szalonna mellé. Ez már csak a végén fog kelleni. A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük a húslevessel. Lefedve közepes lángon puhára főzzük. Amikor kész, összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk. Ha túl sűrű, akkor tejet adhatunk hozzá. Tálaláskor a tetejére tesszük a pirított szalonnát és kolbászt.

Tipp! Bármilyen krémleves elkészíthető így, kivéve az édeseket.

Jó tudni! Burgonya helyett használhatunk csicsókát is, de annak hashajtó hatása lehet, ha valaki nem fogyasztja rendszeresen. Ezért érdemes keverni sima burgonyával.

Még több ízes recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Burgonya

Főzőtejszín 10 %-os

Gyulai kolbász

Szalonna

Tyúkhúsleves

Energia

69 kcal

120 kcal

371 kcal

518 kcal

71 kcal

Fehérje

1,6 g

3,2 g

18 g

9 g

6,3 g

Zsír

0,1 g

10 g

32 g

53,1 g

5,2 g

Szénhidrát

15,7 g

4,3 g

0 g

0 g

0,8 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS