Szaúd-Arábia: a liga vezetése reagált Jordan Henderson távozására!

Mint ismert, Jordan Henderson sokakat meglepve, fél év elteltével távozott a szaúdi bajnokságban (RSL) szereplő Al-Ettifaq együttesétől, és visszatért Európába, az Ajax együtteséhez. Henderson amszterdami szerződése olyan nagy visszhangot váltott ki, hogy a szaúdi liga ügyvezetője, Saad Allazeez közleményt is kiadott, tisztázva a helyzetet.

(Photo by Francois Nel/Getty Images)

“A futball már csak ilyen, nem csak Szaúd-Arábiában, mindenütt a világon. Bárkivel előfordulhat a karrierje során, hogy nem tud beilleszkedni egy számára idegen országba, főleg egy idegen kultúrába, ami hatással van a teljesítményére, frusztráltságot magával hozva.

Jordan amellett, hogy kiváló játékos, nagyszerű ember is, aki tudja, hogy minden szükséges támogatást és tiszteletet megkapott nálunk. Úgy érzem, mindkét fél nevében mondhatom, hogy mindent megpróbáltunk, hogy működtethessük ezt az együttműködést, ami sajnos nem sikerült.

Örülök neki, hogy az Al-Ettifaq gyorsan hozta meg a szükségszerű lépést, támogatva ezzel mind saját érdekeit, mind pedig a játékosét.” – fogalmazott Saad Allazeez, megjegyezve azt is, hogy a szerződést felbontását, valamint az anyagiakat illetően minden tisztességesen történt, az Al-Ettifaq együttese pedig megteremtette a lehetőségét annak, hogy igazolhat új játékost Jordan Henderson helyére.

“Meggyőződésem, hogy a szaúdi ligának meg van minden forrása és ereje az előrelépéshez. Egy fiatal bajnokságként, az út elején járunk, ugyanakkor már most mind gazdasági értelemben, mind szakmailag hatalmas fejlődésen mentünk át. Boldogok vagyunk, hogy mindezt fél év alatt sikerült elérnünk. Szilárd alapokra akarjuk helyezni a jövőnket, amelyben remélhetőleg a tehetség áramlása mindkét irányban biztosítottá válik.” – fogalmazott a szaúdi sportvezető,

fociclub

A Szaúd-Arábia: a liga vezetése reagált Jordan Henderson távozására! bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.