Szaúd-Arábiában folytathatja a Juventus kapusa – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus csapatának hálóőre, Wojciech Szczesny is Szaúd-Arábiában folytathatja. 

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

A The Athletic információi szerint Al-Nasszr tárgyalásokat folytat a Juventus csapatával kapusuk, Wojciech Szczesny kapus szerződtetéséről.

Szczesny a hírek szerint szóbeli megállapodásra jutott a szaúdi klubbal egy kétéves szerződésről, amely értelmében évi 19 millió euró körüli összeget fog kapni fizetésként. Ha a két klub között is létrejön a megállapodás, akkor várhatóan még ezen a héten lezárul az átigazolás, még azelőtt, hogy Szczesny képviselné Lengyelországot a nyári németországi Európa-bajnokságon.

A lengyel hálóőr szerződése a Juventusnál 2025 júniusában jár le, és mivel egy év van hátra belőle, az átigazolási díj a tárgyalások részét képezi.

A 34 éves játékos 252 alkalommal lépett pályára a Juventus színeiben, mióta 2017-ben átigazolt az Arsenaltól, és ez idő alatt nyolc trófeához segítette a klubot, köztük három Serie A-címhez. Szczesny 2006-ban, 16 évesen csatlakozott az Arsenalhoz a Legia Varsótól, és az észak-londoni klub színeiben 181 alkalommal lépett pályára az első csapatban, 2014-ben és 2015-ben pedig az FA-kupa megnyeréséhez segítette a klubot. A 2009/10-es szezonban kölcsönben 28 alkalommal lépett pályára az akkor a League One-ban szereplő Brentfordban, majd 2015 és 2017 között kölcsönben 81 alkalommal játszott az AS Romában.

Szczesny 81-szer volt válogatott Lengyelországban, és a 2024-es Eb lesz a hetedik nagy nemzetközi tornája.

fociclub

A Szaúd-Arábiában folytathatja a Juventus kapusa – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.