Szélesi Zoltán: Bátran mehetünk neki a mérkőzéseknek

A válogatott vasárnap kezdte meg összetartását Telkiben, a két mérkőzésen a csapatot irányító megbízott szövetségi kapitány, Szélesi Zoltán hétfőn tartott sajtótájékoztatót az MLSZ edzőközpontjában. A fiatal szakember az első napok munkájáról szólva elmondta: egyelőre nem dőlt el, hogy a sérült Fiola Attila és Guzmics Richárd helyére hív-e be új játékost a keretbe, hiszen még nem érkezett meg mindenki az edzőtáborba. Hozzátette: bő keretet hirdetett a két mérkőzésre, ezért ha nem lesz újabb sérülés, akkor várhatóan nem kell újabb labdarúgót meghívni.

– Óriási megtiszteltetés az ideiglenes kapitányi felkérés, magammal szemben nagy elvárásokkal álltam neki a munkának, de egy pillanatig sem féltem a kihívástól – mondta Szélesi Zoltán. – Minden szükséges információval rendelkezem a játékosokról, egészséges izgatottsággal kezdtem meg a munkát a csapat mellett. A játékosok partnerek a munkában, mindenki motivált, és várja a mérkőzést. Rövid idő áll a rendelkezésünkre, mindössze két napunk van a közös munkára, ráadásul a keret még nem teljes, lesz, aki az elutazás előtt egy nappal csatlakozik a többiekhez. Nem szeretném felborítani az elmúlt években kialakult munkát, igyekszem egyszerű, megkövetelhető dolgokat viszontlátni az edzéseken és a mérkőzéseken is. Ha a játékosok mentalitása és hozzáállása ugyanaz marad, mint az első napokban, bátran mehetünk neki az előttünk álló két mérkőzésnek.

Az újságírók Georges Leekensszel kapcsolatos kérdésére Szélesi Zoltán így válaszolt:

– Rengeteget beszélgettünk a szövetségi kapitánnyal, azt kérte, minden ismert információt osszak meg vele a játékosokról, a magyar futballról, az itteni kultúráról. Számára az a legfontosabb, hogy minél előbb megismerje a játékosokat, de természetesen sokat számít a véleménye, ezért kikérem a tanácsait, hiszen egy rendkívül tapasztalt szakemberről van szó – fogalmazott Szélesi Zoltán.

korcsmar
A sajtótájékoztató második részében Németh Krisztián és Korcsmár Zsolt válaszolt az újságírók kérdéseire. A New England Revolution támadója elmondta: hosszú idő után csatlakozik a válogatott kerethez, ezért nagyon motiváltan várja a Luxemburg és Costa Rica elleni mérkőzéseket.

– Koncentráltak vagyunk, szeretnénk jó teljesítményt nyújtani, és visszaállítani azt a pozitív erőt, ami néhány hónappal ezelőtt jellemezte a magyar válogatottal kapcsolatos hangulatot. Ez a két meccs ebből a szempontból nagyon fontos lesz, és persze az is motivál mindenkit, hogy már az új szövetségi kapitánynak is bizonyíthatunk – így Németh Krisztián.


– Válogatott szinten nincsenek könnyű ellenfelek, és barátságos meccsek, nehéz meccsek várnak ránk, de szeretnénk két győzelmet aratni, és játékban is előrelépni. Ami a Szélesi Zoltánnal való közös munkát illeti: jól ismerjük a futballal kapcsolatos látásmódját és ő is jól ismeri a játékosokat, ezért biztos vagyok benne, hogy könnyű lesz együtt dolgozni vele
– fogalmazott a Dániában profiskodó Korcsmár Zsolt.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS