Szenegáli válogatott középpályást igazolt a DAC – HIVATALOS

A szlovák bajnokság (Niké Liga) rájátszására készülő FC DAC 1904 szabadúszóként szerződtetett rutinos labdarúgót…

 

Az FC DAC 1904 hivatalos oldalán erősítette meg, hogy szabadon igazolhatóként szerződtette a szenegáli Pape Cheikh Diopot, aki az idény végéig írt alá, megállapodása azonban további két évvel meghosszabbítható lesz.

A 26 éves középpáláyás Spanyolországban nevelkedett, pályafutása kezdetén olyan kisebb klubokban futballozott, mint a CI Amistad vagy az Atlético Coruña Montañeros, majd 2013 elején a Celta Vigo akadémiájára került. Az ifjúsági korosztályos válogatottakban Spanyolországot képviselte, az U19-es csapattal 2015 nyarán Európa-bajnok lett. A torna idején mindössze 17 éves volt, ám öt mérkőzésből négyen is pályára lépett. A felnőttek között Szenegálra esett a választása, 2020-ban és 2021-ben három találkozón viselte az afrikai válogatott mezét.

Diop 2017-ben az Olympique Lyon alkalmazásába került, amelytől kölcsönben a Celtát és a Dijont is erősítette, majd 2022-ben a görög élvonalbeli Arisz Szalonikinél szerepet, 2023 tavaszán a LaLigából kieső Elche keretének volt tagja, ősszel pedig Katarban tartózkodott, ám adminisztratív okok miatt végül nem léphetett pályára.

Diop a spanyol, francia és a görög élvonalban összesen csaknem száz találkozót abszolvált, az OL színeiben a BL-ben is pályára lépheett.

“Tavaly Tintín Márquez vezetőedző Katarba hívott, ahol az élvonalbeli Al-Wakrah trénere volt. Az ottani szövetség nem adta meg számomra a játékengedélyt és mivel Márquezt decemberben kinevezték a katari válogatott élére, új állomáshely után néztem. Xisco Muñoz felhívott, én pedig igent mondtam a DAC megkeresésére. Egy komoly ambíciókkal és minőségi kerettel rendelkező csapathoz érkezem, bízom benne, hogy segíthetek elérni a kitűzött célokat. Szeretném megmutatni, hogy visszatértem és hogy képes vagyok ugyanazon a szinten futballozni, mint a múltban. Úgy gondolom, érett futballista vált belőlem, aki igyekszik a csapat és a társai segítségére lenni, hogy nap mint nap, minden egyes meccsel javulhassanak” – nyilatkozta az új igazolás.

“Pape szabadon igazolható volt. A játékunk több eleme is komoly fejlődést igényel, az egyik ilyen a középpályán keresztül való támadásépítés és a labdatartási képesség, hogy jobban domináljunk és magasabban futballozhassunk. Bízunk benne, hogy Pape a képességeivel az együttesünk segítségére lesz. A nyáron képesek leszünk kiértékelni az együttműködésünket, mivel további kétéves opcióval is rendelkezünk a játékost illetően. Pape a középpálya szívében több pozícióban is megfordult, aminek köszönhetően új lehetőségekkel bővült a csapatösszetétel. Üdvözlöm a DAC-nál és sok sikert kívánok neki” – tette hozzá a klub ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

fociclub

A Szenegáli válogatott középpályást igazolt a DAC – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.