Szent a béke a Red Bull és a Renault között?

F1

2016. május 8. vasárnap, 17:36

Szerző: Balogh Tamás; Fotó: DPPI

A tavalyi F1-es évad második felében alaposan elmérgesedett a viszony a két fél között, az idei évre azonban versenyképesebb erőforrással rukkoltak elő a franciák – elég volt-e ennyi a megenyhüléshez?

A 2015-ös szezon végére olyannyira megromlott a Red Bull és a Renault kapcsolata a francia gyártó gyenge erőforrása okán, hogy még az energiaitalosok száguldó cirkuszból való távozása is felmerült. Végül aztán sikerült megállapodniuk – igaz, a Toro Rosso tavalyi Ferrarikra váltott, míg a Red Bull is hivatalosan TAG-Heuer néven kapja a hajtásláncot –, ráadásul a gyári alakulattal visszatérő márka szemlátomást előrelépett a tél folyamán.

redbull_renault_szocsi_dppi

A Renault a Kanadai Nagydíjon tervez bevetni egy komolyabb fejlesztési csomagot, amelytől azt várják, hogy akár a Ferrarit is elkaphatják vele, ám arra nem számítottak, már az idény első négy versenyén ennyire erősek lesznek:

„Igen, azt mondanám” – válaszolta Ricciardo arra a kérdésre, hogy meglepődött-e eddigi teljesítményükön. „A szezon ezen szakaszában nem számítottunk rá, hogy ennyire más lesz az erőforrás, mint a tavaly év végi. A Montrealban érkező fejlesztési csomagig úgy gondoltuk, nagyon hasonlóak lesznek, de úgy tűnik, már az eddigi változtatások is jártak előnyökkel. Ha a további fejlesztések is azt hozzák majd, mint amire számítunk, akkor elég jól fogunk állni.”

Elképzelhető tehát, hogy a tavalyi viszálykodás ellenére a Red Bull és a Renault a jövőben is együtt folytassa? „Egyáltalán nem valószínűtlen jelenleg” – fogalmazott a crash.net hírportál által idézett ausztrál. „Csak ismételni tudom magam: ha azt eredményezik a fejlesztések, hogy a Ferrari erőforrásának szintjére kerülünk, akkor az már eléggé versenyképes lesz egy olyan csapatnak, amelyik ilyen jó karosszériával rendelkezik. Szóval valószínűleg nem lesz ennyi találgatás a motorunkkal kapcsolatban, mint volt tavaly.”

Forrás: www.formula.hu – RSS