„Szeretnénk folytatni a győzelmi szériát”

Az olasz bajnokság 25. fordulója következik és a Milan idegenben a Fiorentina csapatához látogat. Stefano Pioli a mérkőzés előtt megtartotta sajtótájékoztatóját, amelyen kitért Davide Astori emlékére, a csapat formájára, Brahim Diaz kimaradására, a sérülésből visszatérő játékosokra és Zlatan Ibrahimovic játékára is.

DAVIDE ASTORIRA EMLÉKEZVE
„Davide le fog mosolyogni ránk a mérkőzésen. Személyes szempontból ez mindig is egy különleges mérkőzés lesz számomra. A mai pedig még inkább az lesz, mert Davide még mindig velem van. Nagyon örülök az egyesület koncepciójának, amit neki szenteltek, hiszen nagyon sok embernek fognak ezzel jót tenni. Davide számos dologra megtanított bennünket. A pozitivitás és a higgadtság mintaképe volt, egy igazi kapitány.”

A FIRENZEI MÉRKŐZÉSRŐL
„Nagyon fontos mérkőzés vár ránk a Franchi stadionban. Két nagyon hasonló csapat fog megküzdeni egymással. A Fiorentina remekül helyezi nyomás alá az ellenfelét és rengeteg energiát, intenzitást visz a pályára. Biztosan meg fogják nehezíteni a dolgunkat, de mi tovább szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatunkat. Most csak a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, anélkül, hogy a jövő heti BL-meccsre gondolnánk. Italiano egy tapasztalt edző, a csapata jól futballt játszik és több jó eredményt is elértek, különösen a kupában.”

DE KETELAERÉRÓL ÉS THIAW-RÓL
„Minden mérkőzés sorsdöntő lehet bármelyik játékos számára. Brahim enyhe térdficam miatt nem lesz bevethető, így Charles kezd Firenzében, de az egész csapatnak egységesnek kell lennie és jól teljesíteni technikailag, taktikailag és fizikálisan. Thiaw megérdemelten lett a hónap legjobbja februárban. Nagyon jól beilleszkedett és még mindig nagyon fiatal. Kiváló képességekkel rendelkezik és egyre csak jobb lesz.”

A CSAPAT JELENLEGI FORMÁJÁRÓL
„Rajtunk múlik, hogy jól teljesítsünk és megmutassuk a képességeinket a pályán. Egy pozitív hét van mögöttünk és előnyünkre vált, hogy hétközben nem volt mérkőzésünk, így sikerült visszanyernünk az energiánkat és önbizalmat szereztünk. Még nagyon sok pontra és győzelemre lesz szükségünk, hogy bebiztosítsuk a Bajnokok Ligája-indulást a következő szezonra. Így mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk és mindig csak a soron következő meccsre szabad koncentrálnunk.”

A VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOKRÓL
„Egyértelmű, hogy teljes kerettel sokkal erősebbek vagyunk és ezáltal a csapat játékának szintje minden szempontból emelkedik. Calabria, Florenzi és Bennacer is a csapattal utazik Firenzébe, mindhárman ott lesznek a keretben. Zlatan visszatérése nagyon fontos volt. Akár ott lehet a kezdőcsapatban is, de ebben az esetben nem fogja végigjátszani a 90 percet.”