Szijjártó keretet hirdetett: 11 konzul segíti a szurkolókat Kölnben, a magyar válogatott meccsén

Megerősített konzuli jelenlétet rendelt el a külgazdasági és külügyminiszter a németországi Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott mérkőzésének helyet adó Kölnben. A meccsre több mint tízezer magyar szurkolót várnak.

FOCI-EB 2024

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszorra jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese az A jelű négyesben kapott helyet a házigazda Németország, Svájc és Skócia mellett. Kövesse velünk a kontinenstornát, a legfontosabb hírekről cikksorozatunkból értesülhet!

A cikksorozat támogatója az Euronics

Az LG OLED AI nem hagyja, hogy lemaradj a meccs egyetlen részletéről sem.

hirdetés

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet rendelt el a németországi Európa-bajnokságon részt vevő magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésének helyet adó Kölnben. A tárcavezető kifejtette: szombaton játssza első mérkőzését a magyar válogatott, az első kölni mérkőzésre több mint tízezer magyar szurkolót várnak. Hozzátette:

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a magyar szurkolóknak kizárólag a szurkolásra, a szórakozásra kelljen figyelni, és lehetőleg minél kevesebb kellemetlenséggel szembesüljenek.

Ezért minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet rendelt el a mérkőzésnek helyszínt adó városban, összesen 11 konzul teljesít majd szolgálatot Kölnben. Lesz konzul a repülőtéren és a vasútállomáson is, hogy az odaérkező magyar szurkolókat fogadja, lesznek konzulok a szurkolói zónában, lesz konzul a szurkolói vonulás útvonalán, a stadionon kívül és a stadionon belül is.

A legközelebb lévő konzulátuson, Düsseldorfban is megemelt létszámmal és folyamatos ügyeletben várják a hívásokat, vagy ha lesz valami teendő. Három vészhelyzeti segélyhívó telefonvonalat is létesítettek, emellett pedig a budapesti központi call center is rendelkezésre áll. Közölte: a szurkolói zónában egy mobil konzuli iroda is lesz, “hogy ügyes-bajos dolgokban tudjanak segíteni”.

Szijjártó elmondta: két kilométer hosszan vonulhatnak a szurkolók a stadion irányába, délben indulnak. Arra kért minden magyar szurkolót, hogy semmilyen provokációnak ne üljön föl, működjenek együtt a magyar rendőrség kirendelt erőivel, az MLSZ szerződtette biztonsági szolgálattal és a helyi hatóságokkal.

Írta a HVG

A Szijjártó keretet hirdetett: 11 konzul segíti a szurkolókat Kölnben, a magyar válogatott meccsén bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.