A müzli nagyon jó reggeli, mert tele van rostokkal. Én önmagában nem nagyon szeretem, de a gyümölcsös változatát igen. Tejjel, joghurttal és jó sok gyümölccsel fogyasztva, jól fog indulni a napunk.
Elkészítési idő: 10 perc (+ 1 éjszaka, ha azslt gyümölcsből készül)
Hozzávalók:
- 4-5 evőkanál müzli (én a gyümölcsöset szeretem)
- 4-5 szem szilva
- ½ banán
- tej vagy joghurt
A müzlit beletesszük egy tálba. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. A banánt felkarikázzuk. Az egészet hozzáadjuk a müzlihez és összekeverjük tejjel vagy joghurttal, ki hogy szereti. Én joghurtból is a gyümölcsöset szoktam választani.
Tipp! Nagyon finom aszalt gyümölcsökkel is, viszont ezeknek a cukortartalma magasabb. Ha aszalt szilvával készítjük, akkor előző éjszakára áztassuk be. A levét éhgyomorra megihatjuk, a szilvát pedig belekeverhetjük a müzlibe.
Jó tudni! Ez egy rostban gazdag étel, ami mindenkinek jó, de ha székrekedéssel küzd valaki, akkor meg pláne!
Tápérték (100 g)
Még több recept Egészségséfünktől
Müzli |
Szilva |
Banán |
Joghurt |
Aszalt szilva |
|
Energia |
340 kcal |
46 kcal |
89 kcal |
57 kcal |
240 kcal |
Fehérje |
8,5 g |
0,7 g |
1,0 g |
3,0 g |
2,1 g |
Zsír |
2,7 g |
0,2 g |
0,3 g |
3,0 g |
0,3 g |
Szénhidrát |
70 g |
11,4 g |
22,8 g |
4,7 g |
63,8 g |