Szinkronúszás: már látható a változás

szinkronuszovalogatott0101

Natalija Taraszova tizennégy hónapja vette át a szinkronúszó-válogatott irányítását. A szakember már látja a fejlődést a fiataloknál. A cél természetesen a budapesti vb-n minél jobban szerepelni.

szinkronuszovalogatott0101

Teljes mértékben, különösen a juniorválogatottban. Rengeteg nemzetközi versenyen vettünk részt az évben, kezdetben a csapat 70 pontot kapott a gyakorlatára, a júliusi korosztályos világbajnokságon azonban már 76.366-ot. A hat pont hatalmas előrelépés, szinkronúszásban egészen más színvonalról árulkodik. Ez egyben azt is jelentette, hogy a lányok a csapatdöntő előúszójaként szerepelhettek, a tizenharmadik helyen végeztek. Korábban soha nem voltak ilyen közel a fináléhoz. – mondta a szakember az utanpotlassport.hu-nak.

A budapesti vb-ről így nyilatkozott: Jelenleg nincs felnőttkorú sportolónk, a juniorokkal készülünk a hazai vb-re, ezért az évben több felnőttviadalon is szerepeltünk. A lányok nagyon motiváltak, meg akarják mutatni, mit tudnak. Azt gondolom, ha keményen dolgoznak, annak meglesz az eredménye, és méltóképpen képviselhetik a hazájukat. A döntőt most még nem érzem elérhetőnek, kevés az egy-két év, hogy olyan színvonalra hozzuk fel a versenyzőket, mint amilyen az élmezőnyre jellemző. De a távlati cél mindenképpen az, hogy néhány esztendőn belül a világ tizenkét legjobb csapata közé tartozzon a magyar.

Taraszova így összegzett: A kemény munka meghozza az eredményét. A szinkronúszás nagyon nehéz sportág, nem állhatsz le egyetlen napra sem. A lányok most vannak abban a korban, amikor szeretnének szórakozni, elmenni valahová a barátokkal, kihagynának egy-egy edzést az iskola miatt. Ezt nem tehetik meg, így nyilván mindennap motiválni kell őket, ami nem egyszerű. De ez jól működött az elmúlt hónapokban, és ha ránézek a lányokra, nagyon profi csapatot látok magam előtt. Büszke vagyok rájuk.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS