Szlovénia–Szerbia 0–0 (ÉLŐ)

Cikkünk folyamatosan frissül!

Szlovénia–Szerbia mérkőzéssel veszi kezdetét a csütörtöki játéknap a labdarúgó-Európa-bajnokságon. A csoportkör második fordulóját szerdán az A jelű négyes nyitotta meg, Németország a magyar válogatottat győzte le, Svájc pedig Skóciával remizett.

Az első kört követően Anglia vezeti a C csoportot, miután kisebb-nagyobb nehézségek árán, de sikerült 1–0-ra legyőznie Szerbiát, Szlovénia pedig meglepetésre döntetlenre tudta menteni a Dánia elleni ütközetet. Ugyan jelenleg jobban állnak a szlovénok, a fogadóirodák Szerbiát tartják a mérkőzés esélyesének.

Íme a két kezdőcsapat:

  • Szlovénia: Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza – Stojanovic, Cerin, Elsník, Mlakar – Sporar, Sesko.
  • Szerbia: Rajkovics – Veljkovics, Milenkovics, Pavlovics – Zsivkovics, Ilics, Lukics, Mladenovics – Tadics, Vlahovics, Mitrovics.

Első félidő

Kovács István játékvezető sípjára elindult a mérkőzés, a fehér mezes Szlovénia indította útjára a labdát. A szerbek ragadták magukhoz a kezdeményezést, az első percben Zsivkovics próbálkozott egy középre ívelt labdával, de sikerült elfejelni a szerb támadók elől a labdát. A következő percek a szlovénoké voltak, de Cerin nemes egyszerűséggel kipasszolta a labdát a pályáról.

Az 5. percben aztán az ő nevéhez fűződött az első lövés, 18 méterről, kissé jobbról lőtt kapura laposan, de Rajkovics könnyűszerrel védett. Néhány másodperccel később Oblakot hozta kellemetlen helyzetbe a saját védelme, de még el tudta rúgni a labdát a rárontó szerb csatár elől. A 8. percben ismét Szlovénia előtt adódott helyzet, talán még nagyobb is, mint az előbb. Mlakar cikázott át a szerb védelmen, betört a 16-oson belülre, majd egy kissé jobbról, nagyjából 12-13 méterről tüzelt. Ő is laposan próbálkozott, akárcsak Cerin, Rajkovicsnak azonban ez sem okozott gondot.

Az első negyed órában közel 60 százalékban (egész pontosan 57 százalék) a szerbeknél volt a labda, helyzeteket mégis a szlovénok tudtak kialakítani. A 16. percben a balhátvéd Janza lódult meg, majd jó negyvenről próbálkozott beadással, ami lövésnek és passznak is elég gyenge volt. A mérkőzés eddig nem hoz sziporkázó játékot, de legalább a két szurkolótábor elszórakoztatja magát, rájuk nem lehet panasz. A 20. percben Drkusic is megpróbált egy bátor betörést, hiába középhátvéd, de helyzetbe azért nem sikerült kerülnie. A szerbeknek egyelőre nem sikerült megérkezniük a meccsbe, pedig lassan már a félidő felénél járunk.

A 24. percben Karnicnik húzta meg a jobb szélen, Mladenovics viszont annyira nem rajongott ezért az ötletért, úgyhogy inkább alácsúszott. Jutalma egy sárga lap. Éledeznek a szerbek? Talán egy kezünk is elég ahhoz, hogy megszámoljuk, hányszor jöttek át a szlovén térfélre déli szomszédaink, de ha már a 27. percben ott jártak, akkor egy helyzetet is kialakítottak. Vlahovics csúsztatott kapura egy balról érkező beadást, de ez Oblaknak csemege.

Írta a HVG

A Szlovénia–Szerbia 0–0 (ÉLŐ) bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.