Szögre akasztja a stoplist a brazil válogatott hátvéd

A brazil bajnokságban (Campeonato Brasileiro) Flamengo csapata megerősítette, hogy az együttes rutinos hátvédje befejezi pályafutását…

(Photo by Wagner Meier/Getty Images)

A korábban Európában is játszó Filipe Luis az előttünk álló hétvégén játssza az utolsó mérkőzését a Flamengo színeiben, majd a 38 éves balhátvéd befejezi aktív pályafutását.

“Szeretnék tájékoztatni mindenkit, hogy visszavonulok a profi futballtól. Nagyon nehéz döntés volt. Nagyon szívesen játszanék 45 éves koromig, de megfogadtam, hogy ha nem tudok a legmagasabb szinten játszani, akkor befejezem a pályafutásomat. A Flamengo megérdemel egy olyan játékost helyettem, aki képes akár évi 70 meccset is játszani. Visszatértem Brazíliába, hogy a Flamengóban játszak, de visszavonulok és új kihívásba fogok kezdeni” – jelentette ki a játékos.

A rutinos labdarúgó karrierje legemlékezetesebb időszakát az Atlético Madrid alkalmazásában töltötte, melyet 2010 és 2014, valamint 2015 és 2019 között erősített. A két megszakításban együttesen 333 tétmérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben. A spanyol fővárosi együttessel 2014-ben spanyol bajnokságot, 2012-ben és 2018-ban Európa-ligát nyert, továbbá két elvesztett BL-döntőn lépett pályára 2014-ben és 2016-ban.

A madridiaknál töltött évek közben a 2014-2015-ös szezonban a Chelsea játékosa volt, mellyel Premier League-et nyert, majd visszatért a “matracosokhoz”. 2019-es hazatérése óta a Flamengót erősítette, mellyel kétszeres brazil bajnok és kétszeres Libertadores-kupa-győztes lett. Európában játszott még az AFC Ajax, a Real Madrid B és a Deportivo La Coruna csapatában, míg hazájában az első csapata a Figueirense volt, és megfordult az uruguayi Rentistas alkalmazásában is.

A brazil válogatott színeiben 2009 és 2019 között 44 mérkőzésen két gólt szerzett, tagja volt a 2013-as Konföderációs Kupát és a 2019-es Copa Américát megnyerő együttesnek.

fociclub

A Szögre akasztja a stoplist a brazil válogatott hátvéd bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.