Talmácsi Gábor a legjobb időt motorozta az első szabadedzésen

talmacsi_gabor.jpg

A legjobb időt motorozva, az élen végzett Talmácsi Gábor a Portugál Nagydíj első szabadedzésén. A világbajnokság harmadik futamának első "bemelegítésén" a magyar pilóta leggyorsabb körében 2,02.093 perc alatt teljesítette. A második a francia Mike DiMeglio, míg a harmadik a spanyol Pablo Nieto lett.

A világbajnoki címvédő magyar pilóta ugyanis megnyerte a Portugál Nagydíj első szabadedzését, s remélhetőleg ezt a formáját a délutáni időmérőre is át tudja menteni…

„Voltam a sportpszichológusomnál, Vura Mártánál, és a tesztekből az derült ki: nagyon akarok nyerni. Ez önmagában győztes hozzáállás, arra azonban oda kell figyelnem, hogy különbséget tudjak tenni a reális és az irreális célok között. Ez azt jelenti, hogy ha, mondjuk, nem sikerül úgy az első edzés, ahogy szeretném, ne legyek magam alatt, hanem küzdjek tovább” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Talmácsi.

Nos, az első edzés sikerült. Talmácsi 14 kört tett meg a pályán, 2,02.093-as ideje pedig a legjobbnak bizonyult. A második leggyorsabb Mike DiMeglio, míg a harmadik Pablo Nieto volt.

Messzemenő következtetéseket persze nem lehet levonni a gyakorlatilag tét nélküli bemelegítésből, de az előjelek mindenesetre kedvezőek. Talmácsi is reméli, hogy a hétvégén megszakad a pechsorozata.

„Persze kérdezgetnek arról is, mi volt a hibák oka, de azt mondom, nem kell konspirációt sejteni a háttérben, egyszerűen csak két alkatrész tönkrement. Biztos vagyok benne, hogy az Aprilia ugyanúgy akarja a sikert, mint én, és bízom benne, hogy a pechsorozatnak vasárnap vége szakad” – mondta Talmácsi.

Az első időmérő edzés péneken 14 óra 15 perckor kezdődik.

PORTUGÁL NAGYDÍJ

SZABADEDZÉS:
1. Talmácsi magyar Aprilia 2,02.093
2. DiMeglio francia Derbi 2,02.292
3. Nieto spanyol KTM 2,03.090
4. De Rosa olasz KTM 2,03.370
5. Aegerter svájci Derbi 2,03.648

www.nso.hu