Tárkonyos, tejszínes csirkeleves – Egészségséf

A tejszínes levesekben, főleg ha hús is van benne, nagyon finom a tárkony. A tárkony egy elég megosztó fűszer, de ha valaki szereti, rendszeresen használja is. Lássunk most egy nagyon egyszerű levest, ami különlegessé teheti a hétköznapokat.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell (filézve, bőrözve)
  • 2 közepes burgonya
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kávéskanál tárkony
  • 1 evőkanál liszt
  • só, frissen őrölt bors

Tárkonyos, tejszínes csirkeleves - Egészségséf

A csirkemelleket kisebb kockákra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, és szintén hasonló méretű kockákra vágjuk. A vöröshagymát aprítjuk, és a vajon megdinszteljük. Rátesszük a csirkemellet és a burgonyát, ha szárított tárkonyt használunk, akkor azt is, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje, majd lefedjük és közepes lángon puhára pároljuk. A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk. Ha túl sűrű, akkor tejet adhatunk még hozzá.

Tipp! Ha valaki még dúsítani szeretné, nyugodtan adjon hozzá vegyes leveszöldségeket is. (sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó)

Jó tudni! A habarásból a liszt kimaradhat. Általában a tárkonyos ételekhez citromlevet is szoktak adni, ezt mindenki maga döntse el, hogy szeretné-e. A csirkemell és a burgonya azonos idő alatt puhul meg, így nem kell külön beletenni.

Tápérték (100 g)

Csirkemell

Főzőtejszín 10 %

Burgonya főtt

Energia

114 kcal

120 kcal

86 kcal

Fehérje

21,2 g

3,2 g

1,7 g

Zsír

2,6 g

10 g

0,1 g

Szénhidrát

0 g

4,3 g

20 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS