Tartalékos magyar úszócsapat utazott az Európa-bajnokságra

SM/MTI
2023. december 4. hétfő. 15:07

A 25 méteres medencében rendezett legutóbbi kontinensviadalon, az oroszországi Kazanyban öt érmet nyertek a magyarok, de közülük csak Szabó Szebasztián rajtol ezúttal is az Eb-n, Kós Hubert ugyanis az Egyesült Államokban készül a nagymedencés szezonra, köztük a párizsi olimpiára, míg az olimpiai bajnok Milák Kristóf jövője továbbra is bizonytalan, mert nem úszik.

Szabó két évvel ezelőtt háromszor is a dobogó tetejére állhatott, 50 méter gyorson, valamint 100 és 50 méter pillangón sem talált legyőzőre, utóbbi számban ráadásul világcsúcs-beállítással diadalmaskodott.

Az idei időeredmények alapján ugyancsak esélyes lehet az éremszerzésre Pádár Nikolett, a többszörös junior világ- és Európa-bajnok versenyző, aki 200 méter gyorson jelenleg a második az európai rangsorban, és ha igazolná a papírformát, akkor 17 évesen megszerezhetné első felnőtt egyéni érmét is világversenyen.

Holló Balázs 400 méter vegyesen a hatodik legjobb időt birtokolja 2023-ban, ugyanakkor a ranglistát vezető Sárkány Zalán, vagy a negyedik Zombori Gábor például nem lesz ott a kontinensviadalon. Szintén az élmezőnyben szerepel Kovács Benedek 200 méter háton, nála a legnagyobb kérdés majd az lehet, hogy sikerülnek-e a fordulói.

Sós Csaba szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére elmondta, Szabó – mint világcsúcstartó és igazi rövidpályás specialista – természetesen éremesélyes, viszont az ő számaiban igazán apró dolgok döntenek. Pádárral kapcsolatban megjegyezte, óriási tehetség, aki folyamatosan fejlődik, rajta kívül pedig Márton Richárdtól, Kovács Benedektől, Németh Nándortól is lehet számítani jó eredményekre.

Az Európa-bajnokság küzdelmeit az M4 Sport élőben közvetíti.

Írta a Magyar Hírlap