Távozik a Zalaegerszeg veterán védője – HIVATALOS

A szezon végén búcsúzik a Zalaegerszeg horvát hátvédje, aki évek óta a csapat meghatározó szereplője volt…

 

A Zalaegerszegi TE hivatalos oldalán számolt be róla, hogy a szezon végeztével távozik a csapattól az együttes meghatározó játékosa, Zoran Lesjak.

A 36 éves horvát hátvéd korábban számos horvát csapatban megfordult, valamint futballozott Szlovéniában és Olaszországban is, 2018-ban került a zalaiakhoz. Lesjak azóta a ZTE színeiben összesen 155 alkalommal lépett pályára, 15 találatot szerzett és 10 gólpasszt osztott ki. Ezzel a a 13. helyet foglalja el a klub örök ranglistáján és minden versenysorozatot figyelembe véve ő a rekordtartó a légiósok között. Az első osztályban is meghatározó játékos maradt, a hátvédként és középpályásként egyaránt bevethető labdarúgó igazi közönségkedvencé nőtte ki magát az évek során.

Személyes kedvencemtől búcsúzok – fogalmazott a klub tulajdonosa és elnöke, Végh Gábor. Már ismertem, amikor Olaszországban együtt futballozott fiammal, Gabesszal, a Santarcangelo csapatánál. Pozitívan állt a megkereséshez és az első hívó szóra jött hozzánk, a másodosztályba. Mind emberileg, mind szakmailag nagyra tartom őt, nagyszerű játékos, aki rengeteget tett a Zete sikereiért. Nagyon sok felejthetetlen emléket okozott számomra is, amiből az egyik a Cegléd elleni győztes, feljutást érő találata. Azt kívánom, hogy maradjon mindig velünk, szeretnénk, ha továbbra is a ZTE családhoz tartozna és a jövőben is szerepet vállalna a klub életében.”

“Emlékszem amikor először találkoztam vele Eszéken egy kávézóban és arról beszélgettünk, hogy milyen projekt épül Zalaegerszegen, valamint szeretnénk, hogy annak ő is részese legyen. Már az első napokban feltűnő volt, a rendkívüli hozzáállása, két órával az edzések előtt érkezett és nyújtott, hengerezett, felkészült a tréningre. Ez a fajta profi hozzáállás nagyon sokat lendített a csapaton. Ő nagyszerű példája azon külföldi labdarúgóknak, akikre szüksége van a magyar futballnak és a fiatal játékosoknak, mert remek példát mutat. Az egyik legprofibb játékosnak tartom, akivel valaha dolgoztam. Sajnos az idő vasfoga őt sem kíméli és idén már kevesebb lehetőséget kapott, de az elmúlt öt évben a csapat egyik legbiztosabb pontja volt a játékával, góljaival és mentalitásával. Egy igazi példakép búcsúzik, akire mindig jó szívvel fogunk gondolni. Nagyon boldog lennék, ha több olyan játékost találnánk, mint Zoran, aki ilyen alázattal és szeretettel viselte a ZTE címerét” – mondta el róla Sallói István sportigazgató.

A ZTE a szombati, Paks elleni bajnokin búcsúzik a csapat történetének meghatározó játékosától.

fociclub

A Távozik a Zalaegerszeg veterán védője – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.