Thai-box: a magyarokon a hollandok szeme

Újra Hollandiában versenyeztek az Oriental, Thai-kick és Body-contakt Szövetség, Valamint a Magyar Muay-thai Szakszövetség sportolói!

Hollandia_Ramon_Dekkers_Cub.jpg

Balról WFCA Elnöke,Géczi Dániel (Magyar Muay-thai SE edző: Bata Tamás) Matoricz Balázs (DOZSO SE.) Csonka Norbert (DOZSO SE.) WFCA Főbírója, hátul Heckenberger Iván és Farkas Péter (Pápai Fighting Force SE. edző Kasza László)

13 csapat, 27 mérkőzés!

Ramon Dekkers Sport Clubjában megrendezésre került versenyen 30 mérkőzést bonyolítottak le a szervezők, a Hollandokon kívül, Németek és Magyarok részvételével! Kiválóan szerepeltek a Magyar sportolók újra! Mihalik Radoszlav Úr vezetésével immáron második  alkalommal versenyeztek a mieink Hollandiában alig három hét alatt, és a megfelelő menedzselés mindenki számára előrelépést hozhat a közeljövőben!
Elsőként a 13 éves Csonka Norbert (DOZSO SE.) játszott -52 kg-ban, és szoros mérkőzésen kapott ki 17 éves ellenfelétől (Hamdiii Issa, SC Spangen), akit egy fejrúgással is eltalált, amiért nagy tapsot kapott, hiszen kb.:20 cm volt a különbség kettejük között!
A már második alkalommal Hollandiában versenyző -71.2 kg -os Matoritz Balázs( DOZSO SE.) egy 75 kg-os ellenféllel (Sammad Zaou, Budaya) játszott, és a nagy iramú mérkőzésen  pontozással tudott győzni!
A harmadik magyar a pápai Farkas Péter volt, aki az elején kicsit megilletődött a hatalmas iramtól, de a harmadik és az ötödik menetet már meg tudta nyerni, így szoros pontozással kapott ki (Gristoph Grow, Team Dekkers)!

A főmérkőzést a budapesti Géczi Dániel (Magyar Muay-thai SE.) és (Jorgo Tanis, Team Dekkers) játszotta. Ő már látta az előző mérkőzések iramát, így rögtön bevállalta ellenfelét, és így  hatalmas tempójú első menetet diktáltak! A hazai fiúnak bizonyítani kellett, de ellenfelére talált Daniban, aki kéztechnikával többször kötélhez tudta vinni ellenfelét, és ott térddel és ugrótérdesekkel fölébe kerekedett a Holland fiúnak! A harmadik menetben  a nálánál egy fejjel magasabb Hollandot, megsorozta,akire számolni is kellett, majd Dani okosan szinte csak testre támadva, dolgozta végig a következő percet, úgy, hogy ellenfele nem tudott visszatámadni, így a vezetőbíró újra számolt, és ez TKO-t eredményezett! Az 5 menetre tervezett mérkőzést, így Dani a harmadikban TKO-val nyerte, ami megint a Magyar sportolókra irányította a Holland vezetők figyelmét!

Végre jó kezekben van a Magyar Thai-boxolók menedzselése! Mihalik Radoszlav Úr, fokozatosan hozza felfelé a magyarokat, nem egyből a mélyvízbe dobja őket és így, jönnek a meghívások is! Május elején újra Ramon Dekkersnél versenyzünk!

Azok az edzők és sportolók, akik szívesen versenyeztetnének és versenyeznének thai-box szabályok szerint, és profi mérkőzéseken részt szeretnének venni, jelentkezzenek a dozso@dravanet.hu e-mail címen Heckenberger Ivánnál!

A közeljövőben, Mihalik Úr még sok meglepetést és szakmai fejlődést segítő dologra készül, de erről majd később…

Heckenberger Iván