Thiaw: “Örülök, hogy én is hozzájárulhattam”

Malick Thiaw elmondta, hogy kulcsfontosságú volt kapott gól nélkül lehozni a Torino elleni mérkőzést, amely 1-0-s győzelemmel zárult a 22. forduló pénteki játéknapján. A fiatal hátvéd boldogan nyilatkozott, hogy a kezdőcsapatban kapott bizalmat.

A német utánpótlás-válogatott hátvéd tavaly nyáron 7 millió euróért érkezett a Schalke együttesétől, azonban a szezon első szakaszában kevés játéklehetőséget kapott. Thiaw az Inter elleni múlt heti derbin csereként, míg ezúttal a Torino ellen kezdőként játszott a védelem tengelyében és nagyszerű teljesítményt nyújtott. A 21 éves középhátvéd a hatodik mérkőzését játszotta a Milanban.

“Ez egy nagyon fontos mérkőzés volt, amelyet sikerült megnyernünk és ennek nagyon örülünk. Ezt tudom mondani azok után, hogy az elmúlt hetek illetve a legutóbbi mérkőzések nem voltak könnyűek számunkra és nem is sikerült jól teljesítenünk. Fontos volt, hogy hazai pályán nyerjünk.” – nyilatkozta Thiaw a meccs lefújása után.

“Nyilvánvalóan az előző mérkőzéseken nem védekeztünk olyan jól és sok gólt kaptunk. Ezzel a háromvédős rendszerrel kulcsfontosságú volt, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a mérkőzést. A kapustól egészen a csatárig egy csapatként védekeztünk és egy csapatként győztünk.”

“Örülünk Olivier góljának. Nem volt egyszerű időszak, amin túl vagyunk, de csak az számít, hogy megvan a három pont és kilábaljunk ebből a helyzetből. Erős csapat vagyunk.”

“Személy szerint örülök, hogy én is hozzájárulhattam a kapott gól nélküli meccshez. A második félidőben egységesek voltunk és meg kellett védenünk a kaput. Boldog vagyok, mert a kezdőcsapat tagjaként kaptam lehetőséget a mérkőzésen, örülök az edző bizalmának és a győzelemnek.”