Thiaw szavai a Milanról, a Serie A-ról és Ibráról

Malick Thiaw, a Milan középhátvédje elmondása szerint nem tud betelni azzal az érzéssel, hogy magára öltheti a piros-fekete mezt és megtiszteltetés számára, hogy Zlatan Ibrahimovic csapattársa lehet, akit kisgyerekként a televízióban csodált.

MIT JELENT SZÁMODRA A MILAN?
„Minden alkalommal nagy büszkeséggel és hatalmas boldogsággal tölt el, amikor belépek az öltözőbe és meglátom a mezemet, a nevemmel és a mezszámommal. És ezzel az érzéssel még mindig nem tudok betelni.”

MELYIK MILAN-JÁTÉKOSRA FIGYELTÉL FEL ELŐSZÖR?
„Először Ronaldinhóra, de visszagondolva Kevin-Prince Boateng volt az a játékos, akit leginkább az AC Milanhoz kötöttem. Az FC Barcelona és az Arsenal ellen szerzett fantasztikus gólja elragadott. Nagyon fiatal voltam és a televízióban néztem a mérkőzéseket.”

MILYEN IBRAHIMOVIC CSAPATTÁRSÁNAK LENNI?
„Minden edzésen ad valami pluszt a csapattársainak. Ő egy nagyszerű ember, egy igazi főnök. És utál veszíteni. Egészen gigantikus dolog, hogy egy csapatban játszhatok vele. Ez nagy megtiszteltetés és hihetetlen büszke vagyok rá. Kisfiúként a tv-ben néztem őt és csodáltam a játékát.”

MIT GONDOLSZ PAOLO MALDINI ELISMERŐ SZAVAIRÓL, AMIKET RÓLAD MONDOTT?
„Igazgatóként minden edzésünket megnézi Milanellóban. Pontosan tudja, hogy mely területeken kell fejlődnöm és azt mondta, hogy nagyon jó, amit csinálok. Nagyon hálás vagyok neki.”

A NÉMET VÁLOGATOTTRÓL
„Nagyszerű érzés a nemzeti csapatban lenni. Ez boldoggá és büszkévé tesz. Ez azt bizonyítja, hogy meghozta gyümölcsét az elmúlt évek kemény munkája és a családom feltétel nélküli támogatása, akik mindig mellettem álltak. Nem szeretnék itt megállni a fejlődésben, továbbra is tanulni és folyamatosan fejlődni akarok.”

HOGYAN TUDSZ KÉT LÁBBAL A FÖLDÖN MARADNI, AMIKOR ILYEN GYORSAN TÖRTÉNNEK A DOLGOK ÉS RENGETEG DICSÉRETET KAPSZ?
„Mindenkinek megvan a maga módszere. Nekem a családom segít ebben. A szüleim arra neveltek, hogy mindig alázatos legyek és ne szálljak el magamtól. Megtanították nekem, hogy mi a legfontosabb az életben és mindig erre fogok koncentrálni, függetlenül attól, hogy játékosként mit fogok elérni a pályafutásom alatt.”

MIT GONDOLSZ AZ OLASZ LABDARÚGÁSRÓL?
„Az elmúlt években Németországban nem feltétlenül beszéltek sokat a Serie A-ról. Ezért is lepett meg, amikor a Milanhoz igazoltam, hogy milyen magas a színvonal a bajnokságban. Sokkal jobb, mint amire számítottam. Minden csapat taktikailag jól felkészült és nehéz bárki ellen nyerni, különösen idegenben. A csapatok nagyon jól védekeznek.”

HOGY ÉRZED MAGAD OLASZORSZÁGBAN?
„Az olasz kultúra nagyon jól illik hozzám. Az emberek nagyon nyitottak és lazák. Kezdetektől fogva nagyon jól érzem magam itt, még akkor is, ha kezdetben kicsit nehéz volt megérteni a nyelvet.”