Tiger Woods tizenegy év után győzött ismét

Sokan már leírták sérülései és magánéletbeli gondjai miatt az egykori golfkirályt, azonban Tiger Woods tizenegy évvel legutóbbi sikere után megnyerte az Augustában rendezett US Masterst, a golfozók idei első Major-viadalát.

Tiger Woods a győztes ütés után (fotó: AFP)

A 43 éves Tiger Woods óriási csatában, egy ütés előnnyel győzött honfitársai, Xander Schauffele, Dustin Johnson és Brooks Koepka előtt a zöld zakóért rendezett, 11 millió dollár összdíjazású négynapos viadalon. A Tigris becenevű golfozónak ez volt a 15. Major-diadala, a 14.-et még 2008-ban aratta, azóta viszont magánéleti és egészségi problémák nehezítették a karrierjét, és az elmúlt években úgy tűnt, krónikus hátfájdalmai miatt be is kell fejeznie a pályafutását. Hosszú kezelések és három gerincműtét után azonban tavaly év elején sikeresen tért vissza a legjobbak közé, és szeptemberben megnyerte a Tour Championshipet, ami öt év után az első tornagyőzelme volt.

„Az egyik legnagyobb győzelmem ez, hiszen nagyon sok nehézséggel kellett megküzdenem az elmúlt években. A műtétek előtt járni is alig tudtam, a gyerekeim látták, hogy mennyire szenvedek. Nagyon szerencsés vagyok, hogy újra golfozhatok, azt tehetem, amit nagyon szeretek. Óriási boldogságot jelent, hogy itt volt a családom, a gyerekeim is látták, hogy nyerek, hogy újra bajnok lettem” – nyilatkozta meghatódva Woods.

Donald Trump amerikai elnök is gratulált Tiger Woodsnak. „Egy igazán nagy bajnok! Micsoda fantasztikus visszatérés egy nagyszerű fickótól” – írta Trump, aki személyesen is ismeri Woodsot, többször golfoztak együtt.

Persze nem mindenki örült az amerikai sztár sikeres visszatérésének, a William Hill fogadóiroda amerikai részlege minden idők legnagyobb veszteségét könyvelte el egyetlen fogadásra vonatkozóan, miután egy játékos kedden Woods sikerére fogadott. A férfi 85 ezer dollárt (24,2 millió forint) tett fel a 43 éves sztár sikerére, amely 14-szeres nyereménnyel kecsegtetett. Woods egy ütés előnnyel győzött, így a William Hillnek 1,19 millió dollárt (338,3 millió forint) kell majd kifizetnie.