Tizenöten Tel-Avivban

Az edzőbizottság javaslata alapján tizenöt magyar cselgáncsozó vesz részt a három hét múlva kezdődő U23-as Európa-bajnokságon, melynek Tel-Aviv lesz a házigazdája. A csapat legfiatalabb tagja a 18 éves Szigetvári Mercédesz.

Lakner Gábor Három hét múlva Tel-Avivban rendezik meg az U23-as cselgáncsozók Európa-bajnokságát, amelyen természetesen magyar versenyzők is részt vesznek. Az utazók névsora a jövő szerdai elnökségi ülés után válik hivatalossá, de minden bizonnyal az edzőbizottság által kedden jóváhagyott tizenöt versenyző lép tatamira november 11-12-én a Drive In Arenában, amely egyéb napokon a Hapoel Tel-Aviv férfi-kosárlabdacsapatának otthonaként funkcionál.

Szigetvári Mercédesz Oberwart

Szigetvári Mercédesz (balra) lesz a csapat legfiatalabb tagja

A férfiak között öt súlycsoportban hét versenyzőnk méreti meg magát, abból is látszik, hogy két súlycsoportban duplázunk. A 60 kg-osok között Bartha Ákos és Szabó Csaba, a 73 kg-os mezőnyében Pál Gyula és Szabó Frigyes indul. 66 kg-ban Végvári Martin, 90 kg-ban Kordély Péter, míg 100 kg-ban Ohát Zalán képviseli a magyar színeket.

Indul a nők viadalán a juniorkorosztálytól múlt hónapban Európa-bajnoki bronzéremmel búcsúzó Pupp Réka és Gercsák Szabina: a két, húszéves versenyző a megszokott súlycsoportjában, 46, illetve 70 kg-ban lép tatamira. 52 kg-ban Szabó Katinka, 57 kg-ban Siroki Ibolya, 63 kg-ban Polyák Krisztina, míg 78 kg-ban Salánki Evelin versenyez. A lányok a +78 kg-ban dupláznak, a felső súlycsoportban Kárpáti Emese és Szigetvári Mercédesz küzd az ellenfelekkel.

Merci a magyar válogatott legfiatalabb tagja lesz a maga 18 évével, öten 20, ketten 21, heten pedig 22 évesek, az átlagéletkor így közel 21 év lesz. A válogatott komoly reményekkel utazik Tel-Avivba, Nagy András szakágvezető honlapunknak elmondta: minimum két érem és két pontszerző helyezés az előzetes elvárás.

Tavaly hasonló célkitűzéssel utazott a csapat a pozsonyi U23-as kontinensviadalra, és annak ellenére sikerült felülmúlnia a várakozásokat, hogy az éremesélyes Tóth Krisztián sérülés miatt lemaradt a versenyről. A küldöttség – egy aranyéremmel és négy bronzzal – az éremtáblázat hatodik helyén zárt, ráadásként még két pontszerző helyezést is szerzett. Hasonló eredménysorral most is elégedett lenne a szakvezetés.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS