Több mint nyolcezer érdeklődő a Téli Sportágválasztón


A szervezők tájékoztatása alapján 8038 látogatója volt a harmadik alkalommal meghirdetett Téli Sportágválasztónak. A Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával rendezett eseményen közel harminc sportágat próbálhattak ki a téli sportágak iránt érdeklődők a káposztásmegyeri Jégpalotában.

A sportágak és a szervezők 10 és 17 óra között várták a családokat és az egyéni látogatókat. A rendelkezésre álló 3600 m²-es jégfelületen kipróbálhatták a jégkorongozást és a korcsolyaszakágakat (jégtánc, szinkronkorcsolya, műkorcsolya, gyorskorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya) az érdeklődők. A helyszín edzőpályáján találkozhattak a bob, a jég-korfball, a fakutya, a szánkó és a curling sportágakkal. A Jégpalota melletti területen mindenki tesztelhette magát alpesi síelésben, biatlonban, a sífutás, de a téli extrémebb sportágakkal is meg lehet ismerkedni.

A Téli Sportágválasztón mindenki számára kiderülhetett, hogy mi is az asztali curling, asztali hoki, snowshredder, airborad, snowscooter! A kutyás sportágak sem hiányoztak, hiszen szinte a teljes szakági kínálat megjelent. A látogatók legnagyobb örömére mindenki kipróbálhatta a kutyaszánhajtást/kutyafogathajtást, kutyás futást, kutyás terepkerékpározást. A rendezvényen képviselte magát a kajak-kenu, a sakk sportág is – tájékoztatnak a szervezők honlapjukon.

Az eseményről készült videót az alábbi képre katintva tekintheti meg:

 

Az eseményen több egykori és aktív élsportoló, olimpikon is jelen volt, köztük Sárfalvi Péter világ- és Európa-bajnok öttusázó, az EMMI nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára; a háromszoros olimpiai bajnok kajakos Kammerer Zoltán; dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó szóvivője; Szuper Levente 98-szoros válogatott jégkorongozó; Liu Shaolin Sándor világbajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó; Kiss Zsolt világbajnok curlingező és a paralimpikon evezős Lőrincz Krisztina. Beck Monika Magyarország Szív Futónagykövete és kis csapata, a szív apró bajnokai is ellátogattak a Téli Sportágválasztó rendezvényre.

Az eseményről készült képgalériánkat itt találja.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)

Forrás: www.mob.hu – RSS