Ez az étel önmagában is nagyon finom, de köretnek is elkészíthető. Nem túl költséges étel, viszont a hozzávalókkal igen finommá tehetjük. A leírt recept alap, amit bárhogyan megváltoztathatunk.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Hozzávalók:
- 6-8 nagyobb burgonya
- 1 db tojás
- 2-3 evőkanál tejföl
- 10 dkg bacon szalonna kockázva
- ½ fej vöröshagyma
- 10 dkg reszelt sajt + 5 dkg
- 1 csokor snidling
A burgonyákat héjában tegyük fel főni. Vigyázzunk, hogy puha legyen, de ne menjen szét. Hagyjuk kihűlni. Amikor már langyos, akkor egyenként egy késsel oválisan megbontjuk a tetejét, onnan leszedjük a héját, de a többi részről nem. Egy kiskanállal óvatosan akkora lyukat kanalazzunk, amibe majd vissza tudjuk rakni a tölteléket. Óvatosan kell csinálni, nehogy szétessen. A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük. A kikanalazott burgonyát összetörjük, összekeverjük sóval, borssal, tejföllel, tojással, apróra vágott snidlinggel, 10 dkg sajttal, és a kicsit meghűlt hagymás szalonnát. Jól összedolgozzuk, és visszatöltjük a burgonyába. Megszórjuk a tetejét sajttal. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és pirosra sütjük.
Tipp! A tejföl mennyiségével tudjuk szabályozni, hogy mennyire legyen sűrű a massza. Nem jó, ha túl híg.
Jó tudni! Ha túl sok töltelék maradt, beletehetjük egy megfelelő méretű jénaiba és azt is megsüthetjük. A burgonya miatt a diétázók inkább délben fogyasszák.
Még több egyszerű recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Burgonya |
Tejföl 12 %-os |
Tojás |
Szalonna |
Trappista sajt |
|
Energia |
69 kcal |
132 kcal |
143 kcal |
518 kcal |
341 kcal |
Fehérje |
1,6 g |
3 g |
12,6 g |
9 g |
25 g |
Zsír |
0,1 g |
12 g |
9,5 g |
53,1 g |
26 g |
Szénhidrát |
15,7 g |
3,4 g |
1,8 g |
0 g |
1,8 g |