Töltött burgonya – Egészségséfünk receptje

Ez az étel önmagában is nagyon finom, de köretnek is elkészíthető. Nem túl költséges étel, viszont a hozzávalókkal igen finommá tehetjük. A leírt recept alap, amit bárhogyan megváltoztathatunk.

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 6-8 nagyobb burgonya
  • 1 db tojás
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 10 dkg bacon szalonna kockázva
  • ½ fej vöröshagyma
  • 10 dkg reszelt sajt + 5 dkg
  • 1 csokor snidling

A burgonyákat héjában tegyük fel főni. Vigyázzunk, hogy puha legyen, de ne menjen szét. Hagyjuk kihűlni. Amikor már langyos, akkor egyenként egy késsel oválisan megbontjuk a tetejét, onnan leszedjük a héját, de a többi részről nem. Egy kiskanállal óvatosan akkora lyukat kanalazzunk, amibe majd vissza tudjuk rakni a tölteléket. Óvatosan kell csinálni, nehogy szétessen. A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük. A kikanalazott burgonyát összetörjük, összekeverjük sóval, borssal, tejföllel, tojással, apróra vágott snidlinggel, 10 dkg sajttal, és a kicsit meghűlt hagymás szalonnát. Jól összedolgozzuk, és visszatöltjük a burgonyába. Megszórjuk a tetejét sajttal. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és pirosra sütjük.

Töltött burgonya - Egészségséfünk receptje

Tipp! A tejföl mennyiségével tudjuk szabályozni, hogy mennyire legyen sűrű a massza. Nem jó, ha túl híg.

Jó tudni! Ha túl sok töltelék maradt, beletehetjük egy megfelelő méretű jénaiba és azt is megsüthetjük. A burgonya miatt a diétázók inkább délben fogyasszák.

Még több egyszerű recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Burgonya

Tejföl 12 %-os

Tojás

Szalonna

Trappista sajt

Energia

69 kcal

132 kcal

143 kcal

518 kcal

341 kcal

Fehérje

1,6 g

3 g

12,6 g

9 g

25 g

Zsír

0,1 g

12 g

9,5 g

53,1 g

26 g

Szénhidrát

15,7 g

3,4 g

1,8 g

0 g

1,8 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS