Papírforma

A papírformának megfelelően, két vereséggel kezdte a limai ifjúsági tollaslabda-világbajnokság csapatküzdelmeit a magyar válogatott. Részsiker azért akadt: Madarász Réka egyesben két sima szettben győzte le francia ellenfelét.

Pusztai Viola Negyven ország részvételével, a csapatversennyel kezdődött szerdán Limában az ifjúsági tollaslabda-világbajnokság. A négyfős magyar csapat az első napon két meccset játszott, a franciák ellen szorosabb csatában, a németektől simán kikapott.

tollasA Pytel Bence, Szenjai Balázs, Madarász Réka, Sándorházi Vivien alkotta együttes a franciák ellen debütált a korosztályos világbajnokságon, és nemcsak a játékosok, de Magyarország is, hiszen korábban még sosem vett részt vb-n. Az összecsapást a vegyes párosok kezdték, Szenjainak és Sándorházinak kevés babér termett Delphine Delrue és Thom Gicquel ellen, 2-0-ra kikapott.

Pytel Bence azonban remekül kezdett, 21-18-ra megnyerte az első szettet Toma Junior Popov ellen, aki attól kezdve valószínűleg már komolyan vette a magyart, mert a következő két játszmát 21-10-re, illetve 21-13-ra nyerte.

Az első győzelem továbbra is váratott magára, de csak Madarász Réka egyes meccséig. A magyar lány egészen sima (21-12, 21-13) szettekben múlta felül Margot Lambert. Az egyenlítés azonban nem lett meg: Pytel és Szenjai nem bírt ellenfelével, ezért a lányok páros meccse már tét nélküli volt, amit végül a franciák az első szettben feladtak. Így alakult ki a 3-2-es végeredmény.

A következő körben még nagyobb falat akadt meg a magyar fiatalok torkán. A világ legjobbjai közé tartozó németek ellen még a játszmagyőzelem sem jött össze, de tulajdonképpen – ahogy Jaszen Boriszov szövetségi kapitány még az elutazás előtt mondta – nem is volt elvárható a kevés nemzetközi tapasztal rendelkező játékosoktól. A vége 5-0 lett oda.

Csütörtökön a magyarok Hongkonggal és Kolumbiával mérkőznek.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS