“Top klubban játszom és fontos játékosnak érzem magam”

Theo Hernández, a Milan francia játékosa úgy érzi, hogy sikerült hamar alkalmazkodnia az olasz labdarúgáshoz és teljes mértékben beilleszkedett.

“Minden nap keményen dolgozom annak érdekében, hogy a legjobb formában legyek, amikor visszatérünk a játékhoz. Ez mindenkinek nehéz időszak. Mindenekelőtt az egészségünkre kell gondolnunk, követjük az előírásokat és türelmesen várjuk, hogy a helyzet normalizálódjon.” – mondta Hernández a Gazzettának.

“Ez egy fontos szezon számomra. Nagyon hamar alkalmazkodtam egy új bajnoksághoz és egy ilyen nagy múltú klub nyomásához. A szakmai stáb bizalma, a csapattársak segítsége és a szurkolók szeretete alapvető fontosságú számomra. Egy top klubban játszom és lehetőségem van a legjobbaktól tanulni.”

Theo 25 mérkőzésen 6 alkalommal vette be az ellenfél kapuját és a csapat legeredményesebb játékosai között van az aktuális szezont tekintve.

“Ez elsősorban a napi munkának köszönhető. Aztán azonnal éreztem, hogy képes vagyok teljes mértékben alkalmazkodni mindenhez, ami körülvesz engem. Gondolok itt a csapatra, a csapattársakra, a városra, egy új ország kultúrájára és a klub filozófiájára. Ezek együttesen hozzájárultak a teljesítményem javulásához. Nagyon fiatal vagyok és sok fejlődési lehetőségem van. Meglátjuk, hogy mit tartogat számomra a jövő. Itt a Milannál minden adott, hogy jól teljesítsek és csak rajtam illetve a munkámon múlik.”

“Még nagyon sok mérkőzés és rengeteg tapasztalat hiányzik ahhoz, hogy elmondhassam magamról, hogy vezéregyéniség vagyok. Fontos játékosnak érzem magam és ez önbizalommal tölt el.”

Paolo Maldini tavaly nyáron személyesen találkozott Theóval Ibizán, hogy meggyőzze a klubváltásról. A klubikon sikerrel járt és nem sokkal később Hernández a Milan játékosa lett. A francia balhátvéd soha nem titkolta, hogy a példaképeként tekint Maldinire.

“Maldini mindig is egy referenciapont volt számomra. Minden játékos szeretne az ő helyében lenni és egy ilyen dicsőséges pályafutást megélni a Milanban. Szeretnék segíteni a klubnak visszatérni oda, ahová megérdemli a történelme és a szurkolók szeretete alapján.”

“Válogatott? Azon fogok dolgozni, hogy beverekedjem magam a francia válogatottba. Készen akarok állni jövő nyárra az Európa-bajnokságra, bár bizonyos döntések nem csak rajtad múlnak. Nem lenne rossz a bátyám, Lucas mellett játszani a nemzeti csapatban.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS