Topligás csapatok sorakoznak a Porto középpályásáért – sajtóhír

A Barcelona korábbi érdeklődése után újabb európai topbajnokságok csapatai vetettek szemet az FC Porto középpályására…

(Photo by Pedro Loureiro/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A Foot Mercato információi szerint a Paris Saint-Germain, a Liverpool és a Borussia Dortmund egyaránt le akarja igazolni nyáron az FC Porto argentin középpályását, Alan Varelát, aki nagyszerű teljesítményt nyújt, mióta az öreg kontinensre szerződött.

A 22 éves védekező középpályás 2020 és 2023 között 111 mérkőzésen lépett páyára nevelőcsapata, a Boca Juniors első csapatában. Varela fiatal kora ellenére hamar alapembere lett a patinás a Bocának, a Liga Profesional 2023-as kiírásában 27-ből 24 meccsen lépett pályára és a Libertadores-kupában mind a nyolc addigi mérkőzésen szerepelt.

Fejlődése a “sárkányoknál” tovább folytatódott, Varela minden sorozatot figyelembe 30 tétmérkőzésen lépett pályára a Porto színeiben. Ezalatt 20 bajnokin két-két gólt és gólpasszt jegyzett, miközben a BL-ben is hét meccsen szóhoz jutott. A kezdeti kiegészítő szerep után a portugál együttes alapembere lett, kiváló mezőnymunkájára és labdabiztos játékára pedig immár mások is felfigyeltek.

A kiszivárgott híresztelések szerint Varela szerződésében 70 millió eurós kivásárlási árat rögzítettek, vélhetően tehát ennyit kellene majd fizetnie érte a tulajdonjogait megvásárló együttesnek. Ugyanakkor jövőbeli eladási árának 20 százaléka nevelőegyesületét fogja megilletni.

fociclub

A Topligás csapatok sorakoznak a Porto középpályásáért – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.