Törölték a Red Bull Air Race barcelonai futamát

Red_Bull_Air_Race.jpgA Red Bull Air Race GmbH sajnálattal közli, hogy a június 23-ára tervezett barcelonai versenyt törölték.

A helyi hatóságok által foganatosított új biztonsági követelmények miatt olyan írásos engedélyeket kellett beszerezni, melyeket végül a cég idő hiányában nem kapott meg. Az engedélyek korai rendelkezésre bocsátása előkövetelménye egy olyan komoly rendezvénynek mint, amilyen az Air Race. Ahhoz, hogy egy minden követelményeknek megfelelő és biztonságos rendezvényt le lehessen bonyolítani, elengedhetetlen, hogy a rendezvény a szakértők által kitűzött paramétereknek megfeleljen.

„A rendezvény mint produkció, ugyanazokon a paramétereken alapult, amelyek tavaly már beváltak, de – miután már csak két hónap volt hátra a tervezett versenyig – az új biztonsági feltételek nem hagytak más választást számunkra, mint hogy a rendezvényt töröljük. A múlt évben Barcelonában megrendezett verseny több mint egy millió nézőt vonzott, a biztonság pedig mindennél fontosabb egy olyan jelentős és rangos rendezvény esetén, mint a Red Bull Air Race” – közölte Bernd Loidl, a Red Bull Air Race GmbH elnök-vezérigazgatója.

www.sportforum.hu