Továbbra is Várhidi Péter a szövetségi kapitány

varhidipeter1.jpg

A magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének keddi, rendkívüli ülésén a sportág elsőszámú irányító testülete úgy határozott, hogy továbbra is Várhidi Pétert bízza meg a válogatott irányításával.

Ezt az ülést követő sajtótájékoztatón Kisteleki István, a szövetség elnöke jelentette be.

– Egyedüli jelöltem Várhidi Péter volt, és az elnökség el is fogadta javaslatomat – mondta a szövetség vezetője. – A testület ugyanakkor felhatalmazott arra, hogy a tárgyaló delegációval közösen továbbra is folytassunk megbeszéléseket annak érdekében, hogy találjunk egy olyan szakembert, aki tapasztalata, tudása alapján alkalmas hosszútávú stratégiai terveink, fejlesztési elképzeléseink megvalósítására.

Az MLSZ elnöke újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy Várhidi Péter december 31-én lejáró szövetségi kapitányi megbízatása január 1-re visszamenőleg ismét hatályba lépett. A szakvezető az MLSZ szakmai csapatának eddig is fontos tagja volt, ezután pedig – részben a német szövetséggel folytatott gyümölcsöző tárgyalások eredményeként – lehetősége nyílhat arra is, hogy versenyképes európai szintű edzővé váljon. Az egyeztetés eredményeként a német válogatott 2009-ben Magyarország vendége lesz majd, s a DFB az edzőképzés, az utánpótlás és a játékvezetés terén is jelentős segítséget nyújt majd.

Az elnökségi ülésen más, szintén nagyon jelentős döntések is születtek.

A grémium az MLSZ tanácsadó testületének elnökévé választotta Veres Tibort, a Wallis Rt. vezetőjét. A 45 éves gazdasági szakember a Nemzeti Sporttanács tagja, cége, a Wallis a magyar gazdasági élet igen jelentős szereplője, a hazai sport egyik legnagyobb támogatója.

Az MLSZ elnöke azt is bejelentette, hogy a jövőben Szabó László lesz a szövetség kabinetfőnöke. A 38 éves vezető 1999 és 2002 között az ISM ifjúsági és informatikai ügyekért felelős helyettes államtitkára volt.

Szintén jó hír, hogy az U19-es válogatott – a norvég szövetséggel folytatott eredményes tárgyalásokat követően – februárban három felkészülési meccset játszik Spanyolországban. Az elit körre készülő csapat ellenfelei Norvégia, Dánia és Lengyelország lesznek.

www.mlsz.hu