Továbbra sem megy Szlovénia ellen

Válogatottunk szerda este Zalaegerszegen barátságos mérkőzésen fogadta a szlovén nemzeti együttest. A meccsen egyetlen találat született, az összecsapást Mirnes Sisic 59. percben szerzett góljával Szlovénia nyerte.

Bátortalan játék az első félidőben

Mivel több játékosról is le kellett mondania, Várhidi Péter úgy döntött, hogy 4-3-2-1-es hadrendben küldi pályára a válogatottat. A kényszer-átszervezést főleg támadójátékunk sínylette meg, az egy ék és az őt támogató két támadó középpályás nem tudott veszélyt teremteni. Pedig a csapat próbálkozott változtatásokkal, Buzsáky Ákos és Huszti Szabolcs helyet is cserélt, s valamelyikük – többnyire Huszti – próbált fel-fellépni Priskin Tamás mellé. Labdaszerzések után azonban nem tudtunk gyorsan, hatékonyan támadni, játékunk bátortalan és pontatlan volt, kapura lövésünk nem is akadt. Bár a szlovénok enyhe fölényt tudtak kialakítani a játékrészben, komoly helyzetük nekik sem volt.

Későn hajrázott a csapat

A kapitány még az első félidő végén beküldte Tisza Tibort, majd a szünetben (a lábát fájlaló Buzsáky helyett) Ferenczi Istvánt is. Csapatunk átállt 4-4-2-es hadrendre, s agresszívabbá is vált. Lendületesebb lett a játékunk, de ezután is pontatlanul játszottunk, s ez meg is bosszulta magát. Az 59. percben előbb Tisza vesztett labdát a középpályán, majd miután Vass Ádám és Tőzsér Dániel nem értette meg egymást, Zlogar megszerezte a labdát. Három szlovén tört előre két magyar védővel szemben, s ellenfeleink tökéletesen kijátszották a lehetőséget: az akció végén Mirnes Sisic közelről a kapuba passzolt. A meccs finisében már bátrabban és lendületesebben játszott együttesünk, ekkor lehetőségeink is voltak, de ezek közül egyet sem tudtunk értékesíteni, így a meccset Szlovénia nyerte.

A nemzetközi szint többet kíván

– A mai magyar válogatott Gera és Hajnal nélkül nehezen létezik – mondta a mérkőzés után Várhidi Péter. – Sok variációt kipróbáltunk a meccsen, biztonságosabb felállásban kezdtünk, de ez nem működött, mert bár védekezésben stabilak voltunk, helyzeteket nem tudtunk teremteni. Ezután megpróbáltunk átállni szokásos hadrendünkre, Tisza becserélésével igyekeztem javítani a játékunk minőségén, de sajnos a sérüléssel bajlódó Buzsáky nem tudott sokat hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Ezután kockáztattunk, játszottunk négy csatárral is, ám teljesítményünk nem érte el a kívánt mércét. A nemzetközi porond sokkal jobb játékot kíván, ma, kulcsembereink hiánya miatt nem tudtuk hozni a kellő szintet.

– Nagyon sajnálom, hogy kikaptunk, játékunk sajnos ezúttal nagyon gyenge volt – nyilatkozott Huszti Szabolcs. – Kár, hogy nem tudtuk kiszolgálni a közönséget, de ezt a mérkőzést is kielemezzük majd, és igyekszünk javítani a hibákat.

www.mlsz.hu