Trequartista nyomában: Kovacic, Vázquez, Lo Celso?

Olasz lapértesülés szerint a Milan a nyáron megpróbálkozhat a Real Madrid középpályásának, Mateo Kovacicnak a szerződtetésével.

A 21 éves horvát középpályás neve nem ismeretlen sem Milánóban, sem pedig Olaszországban, hiszen két és fél éven keresztül játszott a városi rivális Inter együttesénél, mielőtt tavaly nyáron a Real Madridhoz igazolt.

A spanyol együttes bónuszokkal együtt 34 millió eurót fizetett a kék-feketéknek, azonban Kovacicnak nem sikerült beverekednie magát a kezdőcsapatba és többnyire csak kiegészítőember.

Az Il Corriere dello Sport információi szerint a Milan tulajdonosa, Silvio Berlusconi szeretné, ha a következő szezonban a 4-3-1-2-es játékrendszerben játszana a csapat, így a pár hónap múlva kezdődő átigazolási időszakban egy támadó-középpályás szerződtetése lenne az egyik feladat. Az olasz újság szerint Kovacic a fő jelölt, akinek csökkent a piaci értéke a csalódást keltő madridi kalandja után.

Továbbá a Tuttosport szerint a Palermót erősítő Franco Vázquez a B-terv, amennyiben kudarcba fullad a vezetőség kísérlete Kovacicért. Az olasz játékos jelenlegi szezonban mutatott formája nem igazán közelíti meg a tavalyi teljesítményét és ennek hatására a Palermo is gyengélkedik. Maurizio Zamparini elnök állítólag már 20 millió eurós ajánlat esetén hajlandó megválni Vázqueztől.

Emellett az argentin élvonalban szereplő Rosario csillagát, Giovani Lo Celsót is figyeli a Milan.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS