Tudósítás: Kevésen múlt a kiütéses angyalföldi siker

Vizilabda5.jpg

A vízilabda-bajnokság döntőjének második összecsapásán a Vasas a Komjádi-uszodában nyert 11-8-ra a Domino ellen.

A három negyeden át sziporkázóan játszó angyalföldiek ellen a bajnokcsapat tagjai az utolsó nyolc percben mindent megtettek, de ez csak a megalázó vereség elkerüléséhez volt elég, így a három sikerig tartó párharcban 2:0-ra vezet Földi László csapata.

ING ob I, döntő, 2. mérkőzés
TEVA-VasasPlaket – Domino-BHSE 11-8 (2-0, 4-1, 3-1, 2-6)
Komjádi-uszoda, 2500 néző
Vezette: Bátori Gy., Kiszelly G.
Gólszerzők: Varga Dénes 3, Tóth M. 2, Hosnyánszky 2, Steinmetz B., Kovács R., Varga Dániel, Heinrich, illetve Benedek 2, Fodor 2, Kiss G., Szívós, Molnár T., Paján

Rendkívül idegesen kezdte a mérkőzést mindkét együttes, ami az elkapkodott lehetőségekben mutatkozott meg. A negyedik percben aztán Steinmetz Barna találatával megtört a jég, majd egy perccel a játékrész vége előtt Hosnyánszky értékesített egy kettős emberelőnyt a csak kapufáig jutó vendégek ellen, így kétgólos hazai vezetéssel ért véget az első játékrész (2-0).
A folytatásban aztán tovább folytatódott a Honvéd gyenge játéka, a piros-fehér játékosok számtalan emberelőnyös helyzetet hagytak kihasználatlanul, míg a lendületben levő hazaiak a negyed derekán Hosnyánszki találatával már 5-0-ra vezettek. Ekkor Kovács István időt kért, de játékosai továbbra is bizonytalanok, és körülményesek voltak, így bár Molnár Tamás egy perccel a negyed vége előtt megszerezte csapata első (!) találatát, ez csak az addigra hat gólra nőtt hátrány szépítéséhez volt elég (6-1).

A harmadik nyolc perc sem hozott fordulatot a mérkőzésen, mivel a továbbra is ötlettelenül, és motiválatlanul játszó Domino hosszú ideig nem tudta bevenni az önkívületben védő Nagy Viktor kapuját, míg a másik oldalon szebbnél szebb akciókat vezetve szerezték újabb góljaikat az angyalföldiek (9-2).
Az utolsó negyedben két perc alatt megduplázta addig szerzett góljai számát a Kőér utcai legénység, majd Szívós bombájával hatalmas hajrába kezdett. Kovács István együttese azonban későn ébredt, mert bár hat gólig jutott a záró felvonásban, a tetemes hátrányt nem tudta ledolgozni, és végül a Vasas megérdemelten nyerte meg a találkozót (11-8).

A három győzelemig tartó párharcban a Vasas 2:0-ra vezet a Domino ellen, folytatás pénteken a Kőér utcában.

Mobilpress