Tudósítás: Tizenegy év után újra bajnok a Szeged

Kezilabda7.jpgA Budapest Bank Férfiliga döntőjében a Pick-Szeged kézilabdacsapata hazai pályán 25-23-ra legyőzte az MKB Veszprém gárdáját, így 3-1-re nyerte a három győzelemig tartó párharcot, és megszerezte a bajnoki címet. A hazaiak végig vezetve magabiztosan szerezték meg az aranyérmet a kapuban bravúrok sorozatát bemutató Puljezevic vezetésével.

Budapest Bank Férfiliga, döntő, 4. mérkőzés
Pick-Szeged – MKB Veszprém KC 25-23 (15-10)
Szeged, 5000 néző
Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Szeged: Puljezevic – Bendó 1/1, Krivokapic 7/1, Mezei 3, Andjelkovic 3, Ilyés 1, Vadkerti 6, Csere: Szente (kapus), Berta 3, Bajusz 1, Herbert, Djurkovic, Sutka
Veszprém: Peric – Gulyás 3, Vujin 2, Gál 2, Eklemovic 1, Pérez 1, Pásztor 4, Csere: Tatai (kapus), Iváncsik 6/3, Lazarov 2, Putics 2/1, Cozma, Lusnyikov
Büntetők: 6/2 illetve 6/4
Kiállítások: 16 perc illetve 12 perc

Az első percek rendkívül kiegyenlített küzdelmet hoztak, ahol hiába lépett meg gyorsan két góllal a hazai együttes, mert a Veszprém percek alatt ledolgozta hátrányát és kiegyenlített. Ezt követően azonban belelendültek a szegediek, és gyorsan öt gólra növelték a két gárda közt a különbséget. Ekkor Zdravko Zovko időt kért, de ez sem segített csapatán, amely kevesebb, mint tíz perccel a vége előtt Krivokapic találata után már nyolcgólos hátrányba került (12-4). Vadkertiéknek szinte minden sikerült ebben a játékrészben, míg az egyre idegesebben játszó vendégek pontatlan lövéseik, és a szenzációsan védő Puljezevic miatt vesztésre álltak a félidő végén (15-10).

A szünet után kisebb hullámvölggyel indítottak a vendéglátók, de a sok hibával játszó bajnokcsapat nem tudott igazán élni a lehetőséggel, így négy gólnál jobban nem sikerült felzárkózniuk Pásztoréknak. Ezután újra elkapták a fonalat Vladan Matic játékosai, és a félidő derekára ismét hét góllal elléptek. A hajrában mindent megpróbáltak a veszprémiek, de nem bírtak a káprázatos formában védő Puljezeviccel, így végül kétgólos vereséget szenvedtek az alföldi városban (25-23).
Győzelmével a Pick-Szeged 3-1-re nyerte a három sikerig tartó párharcot a döntőben, és tizenegy év után ismét megnyerte a bajnokságot.

Mobilpress