U20-as női válogatott: Hétvégén beindul a nagyüzem

Holnaptól érdekes, és minden bizonnyal tanulságos felkészülési tornának ad otthont Dunaújváros. Ugyanis ez lesz az első olyan, új szabályokkal megrendezett megmérettetés, ahol megtudhatja, hol is áll a voloszi vb-re készülő női válogatottunk.

általanos kép0123

Szerdán kihirdette U20-as női válogatottunk szövetségi kapitánya, Petrovics Mátyás a voloszi vb-re utazó keretét. A csapat körül a hétvégén felgyorsulnak az események, hiszen holnaptól már a csajok a dunaújvárosi felkészülési tornán vesznek részt, majd elutaznak Görögországba, ahol tíz nap múlva már Dél-Afrika ellen megkezdődik a vb számukra.

main-logo1

A voloszi vb logója!

Az új szabályokkal tarkított világbajnokságot mindenki kíváncsian, és érdeklődve várja, ezzel a szakvezető Petrovics Mátyás sincs másképp, aki a keretszűkítésről, és a felkészülési tornáról is nyilatkozott oldalunknak.: Nehéz dolgom volt több szempontból is, hiszen egy utánpótlás torna arról is szól, hogy minél több fiatal tehetséges játékost próbáljunk ki téthelyzetben (most  azonban az új szabályok miatt a tizenhárom játékos helyett, csak tizenegyen utazhatnak – a szerk. megjegyzése). A legvégén négy játékosból kellett az utolsó két helyet eldöntenem. Az alapján döntöttem, hogy ki nyújtott jobb teljesítményt. Ez a legerősebb keret, amivel most dolgozunk, de a kimaradókkal sem lehetek elégedetlen, hiszen nagyon sok munkát végeztek. A csapatnak az első erőfelmérője a hétvégén megrendezésre kerülő dunaújvárosi felkészülési torna lesz, ahol a kanadaiak és az ausztrálok lesznek az ellenfeleink. Érdekes lesz, hiszen beszélgettem az edzőkollégákkal és ők sem játszottak még az új szabályok mellett erős ellenfelek ellen. 

A görögországi vb-t augusztus 17. és 23. között rendezik – Guadalajara helyett – Voloszban. Női válogatottunk Dél-Afrikával, Új-Zélanddal és Brazíliával mérkőzik meg első ízben a csoportban.

Az U20-as női válogatott kerete a voloszi vb-re:

Kapusok: Doroszlai Vanda (BVSC), Kiss Alekszandra (Eger)

Mezőnyjátékosok: Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Varga Viktória (BVSC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaujváros), Hertzka Orsolya (UVSE), Sikter Diána (BVSC), Leimeter Dóra (BVSC), Kuna Szonja (UVSE), Máté Zsuzsanna (BVSC)

A dunaújvárosi felkészülési torna menetrendje:

2015. augusztus 8., szombat:
10.00 Magyarország ’96 – Kanada
11.30 Ausztrália – Magyarország ’98
17.00 Magyarország ’96 – Magyarország ’98
18.30 Ausztrália – Kanada

2015. augusztus 9., vasárnap:
10.00 Magyarország ’96 – Ausztrália
11.30 Kanada – Magyarország ’98
17.00 harmadik helyért
18.30 döntő

Sz. B.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS