Ugyanazt a brazil támadót vinné a Barcelona és a Real Madrid, Piqué különös módon távozhat a katalánoktól – külföldi körkép

ANGLIA

Manchester United: A Manchester United 115,5 millió fontos nettó veszteséget jelentett be a 2021-22-es szezonra, annak ellenére, hogy a bevételek 18 százalékkal 583 millió fontra nőttek. A júniusban véget ért pénzügyi évük utolsó negyedévét tartalmazó számadatok szerint a veszteség 23 millió fonttal nőtt az előző 12 hónaphoz képest. A klub nettó adóssága is nőtt, a 2021-es 419,5 millió fontról idén 514,9 millió fontra, ami több mint 22 százalékos növekedést jelent. A United ezt a 95,4 millió fontos emelkedést elsősorban az amerikai dollárban felvett hitelek átváltásából származó 64,6 millió fontos nem realizált árfolyamveszteségnek tulajdonította. A bevétel 89,1 millió fonttal nőtt, miközben a United 33,6 millió font osztalékot fizetett ki a részvényeseknek. (TeamTalk)

Arsenal: A Sahtar Donyeck 50 millió euró alatt nem szeretné eladni az Ágyúsoknak a klub legnagyobb tehetségét, Mykhailo Mudryk-et. (Fabrizio Romano)

West Ham: A klub korábbi legendája, Mark Noble lett a csapat sportigazgatója.

SPANYOLORSZÁG

Barcelona/Real Madrid: A Palmeiras 16 éves csodagyereke, Endrick Felipe máris jól ismert névvé vált az európai topklubok radarján. Úgy tűnik, a Barcelona és a Real Madrid Vinicius Junior és Neymar után egy újabb brazil csodagyerekért fog párbajozni. A Sport szerint a héten a Barcelona elöljárói találkoztak Endrick ügynökeivel, hogy a szerződtetéséről tárgyaljanak. Endrick még nem mutatkozott be a Palmeiras felnőttcsapatában, de a kispadon már helyet kapott. Idén nyáron írta alá első profi szerződését a klubbal, amely állítólag 32 millió eurós kivásárlási záradékot tartalmaz.

Barcelona: A Barcelona 2023 nyarán tovább erősítené csapatát és az Athletic Bilbao védőjét, Inigo Martinezt szeretnék ingyen leigazolni. A hírek szerint már szóbeli megállapodás is született a játékos és a klub között. ( Mundo Deportivo)

A Barcelona szemmel tartja a Real Sociedad játékosát, Martín Zubimendit, mint Sergio Busquets utódja, mivel a 34 éves játékosnak kevesebb mint 12 hónap van hátra a szerződéséből, és várhatóan a szezon végén távozik a katalánoktól.

Gerard Pique jövő nyáron elhagyja a Barcelonát, ha nem játszik a mérkőzések 35 százalékán ebben a szezonban. A középső védő szerződése 2024-ig szól a Nou Campban, de a Barca szeretné, ha lekerülne a bérlistáról, mert ő a legjobban kereső játékos a csapatban. A Mundo Deportivo szerint a Barcelonának lehetősége van arra, hogy egy évvel korábban felbontsa Pique szerződését, ha a mérkőzések kevesebb mint 35 százalékán játszik ebben a szezonban. A portál azt is kiszámolta, hogy a Barca valószínűleg 50-55 mérkőzés között fog játszani ebben a szezonban – ami azt jelenti, hogy Pique legfeljebb 19 alkalommal léphet pályára, ha a klub azt szeretné, hogy jövő nyáron távozzon.

Atlético Madrid: Az Atlético Madrid három szurkolójának belépési jogát függesztette fel a vasárnap esti madridi derbin történt rasszista incidensek után. Ezt állítja a Mundo Deportivo, amely szerint a három szurkolót a Civitas Metropolitano stadion előtt lezajlott felvételek alapján azonosították, amelyeken a drukkerek azt éneklik, hogy “Vinicius, te egy majom vagy”. A La Liga az ügyről szóló jelentése során azt mondta, hogy körülbelül 500 szurkoló vett részt a Vinicius elleni rasszista skandálásokban, vagyis az Atléti várhatóan még több szurkolót fog felfüggeszteni vagy kizárni a következő napokban.

OLASZORSZÁG

Napoli: Csupán csak nyáron érkezett, de már most felhívta magára a figyelmet remek teljesítményével Kim Min-jae, akit viszont hiába szemelt ki néhány együttes, az 50 millió eurós kivásárlási ára csak jövő nyáron fog aktiválódni, így szinte biztos, hogy januárban nem vált klubot. (Gianluca Di Marzio)

Atalanta: Az Atlético Madrid és a Manchester City is szívesen látná a 18 éves középhátvédet, Giorgio Scalvinit, aki már debütálhatott is az olasz válogatottban. (Gazzetta)

AC Monza: A nyári átigazolási idényben két sztárcsatárral is összeboronálták a Serie A újoncát, amely ügyvezetője, Adriano Galliani most tiszta vizet öntött a pohárba.

– Meg akartuk szerezni az ingyen igazolható Paulo Dybalát, próbáltuk meggyőzni őt, de a játékos miatt végül lehetetlen volt ez az üzlet. Mauro Icardi sosem állt közel hozzánk, Berlusconi elnök úr terveiben ugyan szerepelt, de semmi több – mondta Galliani. (Fabrizio Romano)

NÉMETORSZÁG

Hertha: A német klub bejelentette, hogy Jean-Paul Boëtius szerdán urológiai vizsgálaton vett részt, ahol heredaganatot fedeztek fel nála. A berliniek közleménye hozzáteszi, amint több információval rendelkeznek, további tájékoztatást adnak a hivatalos oldalon.

Bochum: Thomas Letsch lett a német labdarúgó-bajnokságban szereplő VfL Bochum vezetőedzője. Az 54 éves szakvezető szerződése 2024 nyaráig szól. Letsch 1997 óta tartó edzői pályafutása során dolgozott a többi között a Red Bull Salzburgnál, az Austria Wiennél, az elmúlt két évben pedig a holland Vitesse-t irányította, ahonnan szerdán távozott. A Bochum kispadjáról tíz nappal ezelőtt menesztették Thomas Reist, miután a csapat hat vereséggel rajtolt a Bundesligában. A Bochum a hetedik fordulóban az 1. FC Köln ellen 1-1-es döntetlent játszott az U19-es együttes edzője, Heiko Butscher irányításával. (MTI)

Köln: Ondrej Duda, a német élvonalban szereplő 1. FC Köln szlovák válogatott labdarúgója résztulajdont vásárolt az FC Kassában. A jelenleg a szlovák másodosztályban szereplő, a Borsodsport Invest Kft. révén többségi magyar tulajdonban lévő együttes közlése alapján Dusan Trnka klubelnök kiemelte: Duda döntése “erős lokálpatriotizmust és hűséget mutat” a csapat iránt. Emellett példakép az akadémia játékosaik számára, valamint csatlakozása elősegíti a klub dinamikus fejlődését. Ondrej Duda hozzátette: eddigi csapatai közül a kassai áll hozzá a legközelebb, amely szerinte “egy nagy potenciállal rendelkező klub”. Sántha Gergely, a csapat felügyelő bizottságának az elnöke szerint Duda szerepvállalása a szlovák partnereik körében annak köszönhető, hogy egy, a Bundesligában szereplő, szlovák válogatott játékos is kiemelkedő lehetőségnek tartja az építkezést, amit Kelet-Szlovákiában elkezdtek, és fontosnak tartja, hogy visszatérjen oda, ahonnan elindult. Hozzátette: reményei szerint a kölni légiós döntése egyéb, helyi támogatókat is a klub mellé állít majd “mert régiós összefogás is kell ahhoz, hogy az FC Kosice ismét a régi fényében ragyoghasson”. “Jövőre elindul a kassai labdarúgó akadémia építkezése, és a tervek szerint 2024-ben már egy korszerű, új futballbázison nevelkedhet a következő generáció, akiknek Ondrej Duda az egyik példaképük lehet” – mondta. Az FC Kassa legnagyobb tulajdonosa a Slovak Sport Development s.r.o., amely a magyar Borsodsport Invest Kft. többségi tulajdonában áll. (MTI)