Ügynöke reagált Pobega szerepére és játékára

Tommaso Pobegának, a Milan középpályásának ügynöke elmondta, hogy ügyfele keményen dolgozik annak érdekében, hogy a szezon hátralévő részében több játéklehetőséget kapjon, miután kikerült az edző által favorizált játékosok köréből.

A saját nevelésű középpályás a szezon első felében számos alkalommal lehetőséget kapott és eddig összesen 21 tétmeccsen lépett pályára a 2022/2023-as idényben, azonban november óta nagyon keveset játszott és az utóbbi időben Rade Krunic és Tiemoué Bakayoko is megelőzte a kezdőbe kerülésért folytatott versenyben.

„Tommasónak ez az első szezonja a Milanban és januárig rendszeresen játszott, 21 alkalommal lépett pályára és a Bajnokok Ligájában is gólt szerzett, szóval nagyon jól teljesített.” – mondta Pobega ügynöke, Patrick Bastianelli.

Pobega az előző két idényben kölcsönben szerepelt a Serie A-ban szereplő Speziában illetve a legutóbbi idényben a Torinóban és a kölcsönidőszak alatt 53 mérkőzésen 10 gólt szerzett és 6 gólpasszt osztott ki.

„Az elmúlt hónapokban keveset játszott és most azon dolgozik, hogy visszaszerezze a helyét. Tommasónak minden adottsága megvan ahhoz, hogy a Milan játékosa legyen. Ő egy nagyszerű játékos és készen fog állni, amint újra megkapja a lehetőséget.”

Pobega az idei szezonban 21 tétmeccsen 2 alkalommal volt eredményes, a Dinamo Zagreb és a Roma kapuját vette be. Az utóbbi időszak kevés játéklehetősége miatt márciusban kikerült az olasz válogatott keretéből azok után, hogy tavaly szeptemberben Anglia és Magyarország ellen is pályára lépett a Nemzetek Ligájában.