Új DTM-autójával küszködik a Mercedes

Túraautó

2016. április 27. szerda, 11:59

A Mercedesnél elismerten hátrányból kezdik a közelgő DTM-szezont, hiszen a mezőnyben egyedüliként átalakított autóval vágnak neki 2016-nak, így nem tudnak olyannyira visszanyúlni a korábbi adatokhoz, mint riválisaik.

Míg a BMW és az Audi semmit nem változtatott az előző évadban használt modelljén, addig a Mercedesé új külsőt kapott, követve az utcai AMG C63 Coupé legfrissebb változásait. Ez viszont azt eredményezi, hogy a stuttgartiaknak számos dolgot újra kell tanulniuk, hiszen a DTM szigorú korlátozásai mellett aerodinamikailag nem sok mozgásterük nyílik az új autóval.

CgFKxyZWwAAkmOs

„Miközben az autó kinézetre sokat változott, nem fejleszthetjük azokat a teljesítményre hatással lévő aerodinamikai elemeket, amelyek az úgynevezett tervezési vonal alá esnek” – magyarázta Ulrich Fritz, a Mercedes DTM-főnöke. „Így most az a kihívás áll előttünk, hogy ötvözzük a régi autó aerodinamikáját az új autó külsejével. A modell ugyan remekül néz ki, de kicsit több problémát vetett fel, mint amennyire jelenleg szükségünk lenne.”

A sorozat négy közös tesztnapot tartott Hockenheinben a szezon előtt, amelyek során kétszer a BMW, kétszer pedig az Audi végzett az élen, míg a Mercedes legjobb eredménye az utolsó napon született, amikor Gary Paffett a tabella harmadik helyén végzett kéttizedes lemaradással. Fritz szerint egyelőre nincs ok az aggodalomra, hiszen továbbra is megvan a lehetőség arra, hogy a Mercedes sikeres bajnokságos fusson a május 8-i hétvégén startoló szezonban.

„Úgy hiszem, hogy a helyes úton járunk. Döntő fontosságú lesz viszont, hogy milyen gyorsan találjuk meg a megfelelő beállítást az autónkhoz. A riválisaink ezen a téren egyértelmű előnnyel indulnak, hiszen az ő modelljeiken semmi sem változott, így az előző évek tapasztalataira hagyatkozhatnak” – mutatott rá a márka első embere.

Forrás: www.formula.hu – RSS