Új fejlemények a magyar válogatott játékos klubváltása ügyében

A török sajtóban olyan híresztelések jelentek meg, hogy a Trabzonspor kölcsönveheti a Hoffenheim mellőzött magyar válogatott hátvédjét…

(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

A Hoffenheim alkalmazásában álló magyar válogatott hátvéd, Szalai Attila ügynöksége, a Rogon a Nemzeti Sport megkeresésére adott tájékoztatást a labdarúgó esetleges klubváltásáról:

“Szó sincs róla, hogy Szalai Attila a Trabzonsporhoz szerződne. Semmilyen alapja nincs a törökországi sajtóhíreknek. A védőt három évig élő szerződés köti a Hoffenheimnél, melyhez július huszadikán kell visszatérnie és huszonegyedikén kezdi meg a nyári felkészülést.”

A 26 éves hátvéd egy évvel ezelőtt igazolt a Hoffenheimhez a török Fenerbahcétól, azonban ősszel mindössze négy mérkőzésen lépett pályára. A több játéklehetőség reményében januárban kölcsön adták őt a szezon második felére a Freiburghoz, azonban az új csapatánál sem jutott több lehetőséghez, mindössze három mérkőzésen mindössze 101 percet töltött a pályán a Bundesligában, rögtön az első meccsén egy kapitális hibát vétett, és onnantól már nem számoltak vele, játékjoga visszakerült a Hoffenheimhez, amelynél szintén bizonytalannak tűnik a sorsa.

Sorozatos mellőzése ellenére Szalai helye a magyar válogatottban megkérdőjelezhetetlen, Marco Rossi szövetségi kapitány számít rá és a nemzeti együttessel az idei Európa-bajnokságon is részt vehetett.

Egyelőre tehát nincs kézzel fogható döntés a magyar labdarúgó jövőjét illető kérdésekről.

fociclub

A Új fejlemények a magyar válogatott játékos klubváltása ügyében bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.