Új pénzügyi igazgatót neveztek ki a Milannál

Stefano Cociriót bízták meg a Milan pénzügyi részlegének koordinálásával.

A Milan nemrég közleményben tett bejelentést a hivatalos honlapján: „Az AC Milan hivatalosan is bejelenti Stefano Cocirio kinevezését a klub új pénzügyi igazgatójának, aki 2018 óta a klub igazgatósági tagja.”

A 39 esztendős szakember közvetlenül Giorgio Furlani vezérigazgatónak jelentési kötelezettséggel tartozik, ugyanis pénzügyi igazgatóként a továbbiakban ő fogja koordinálni a klub pénzügyi, adminisztrációs, pénztári, menedzsment ellenőrzési és beszerzési szektorát. Továbbá aktívan részt vesz a stratégiai vezető döntések meghozatalában is.

Cocirio olasz-brit kettős állampolgársággal rendelkezik és üzleti illetve menedzsment területen végezte tanulmányait. Közgazdász és pénzügy szakon szerzett diplomát a párizsi ESCP Business Schoolban, valamint üzleti adminisztráció szakon mesterképzést végzett a Harvard Business Schoolban.

Olyan befektetési társaságoknál kezdte karrierjét, mint a Credit Suisse és az Apax Partners, majd 2015-ben csatlakozott az Elliott Managementhez, ahol portfóliómenedzserként tevékenykedett. 2018-ban – amikor az amerikai alap átvette a Milan irányítását – Cocirio bekerült a klub igazgatóságába és az elmúlt években jelentős mértékben hozzájárult a Milan talpraállásához. 2022 végén búcsút intett az Elliottnak és immáron hivatalosan a Milan alkalmazásában áll.