Új szerződést kötött a River Plate fiatal tehetsége – HIVATALOS

A korábbi híreszteléseknek megfelelően a River Plate szerződést hosszabbított a csapat 16 éves tehetségével…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az argentin River Plate további egy évvel, 2026 év végéig meghosszabbbította fiatal tehetsége, Franco Mastantuono szerződését. Az új megállapodásban a hírek szerint 45 millió eurós kivásárlási árat rögzítenének, amely az utolsó tíz napban 50 millió euróra emelkedne.

Mastantuono idén januárban a “milliomosok” történetének harmadik legfiatalabb játékosaként debütált, és a klub valaha volt legfiatalabb gólszerzője lett, amikor 16 évesen, 5 hónaposan és 24 naposan betalált a harmadosztályú Excursionistas elleni kupamérkőzésen.

Mastantuono gyermekkorában korosztályos teniszbajnoknak mondhatta magát, egy darabig a két sportágat párhuzamosan űzte, majd miután 12 évesen a “milliomosok” akadémiájára került, végérvényesen letette a voksát a labdarúgás mellett. Azóta a River utánpótlásában fejlődött, 2023 augusztusában kötötte meg első profi szerződését a klubnál, melyet követően egyre többször volt lehetősége a felnőtt csapattal tréningezni.

Tavaly év végén tagja lehetett az U17-es világbajnokságon negyedik helyezést elérő argentin válogatottnak – a bronzmeccs kivételével az öszes mérkőzésen pályára lépett csereként.

A fiatal játékos a felnőttek közt eddig tíz mérkőzésen lépett pályára, jobbára a részfeladatokhoz jutott, de máris több európai csapat, köztük a Barcelona érdeklődését keltette fel, akik a 18. születésnapja után szerződtethetik őt.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Új szerződést kötött a River Plate fiatal tehetsége – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.