Újabb év, újabb bajnoki cím

Magyar János 2018-ban sem lassított. Az őrbottyáni versenyző eddigi minden szezonjában szerzett legalább egy bajnoki címet. 2018-ban két sorozatban indult és mind a kettőt a dobogón fejezte be.

4 ország, 5 versenyhétvége, 11 futam, 2 sorozat. Magyar János 2018-ban is magasra tette a lécet és a tőle jól megszokott magabiztossággal meg is ugrotta az elvárásokat. Az őrbottyáni versenyző az előző szezonban sem csak egy dologra koncentrált. A magyar gyorsasági bajnokság mellett az FIA Közép-Európai Zóna Bajnokságban is rajthoz állt. A Hungaroringen, a Red Bull Ringen, a Slovakiaringen és Brnoban is láthattuk versenyezni. A magyar bajnoki címét sikerült megvédenie, így elmondhatja magáról, hogy a hazai elszámolásban két kategóriában 6 év alatt öt bajnoki címet szerzett, amiből 3 abszolút bajnoki elsőség. 

Az FIA Közép Európai Zóna Bajnokság a 2017-es évhez hasonlóan tavaly is nagyon kiélezett volt. Egy technikai hiba megpecsételte a bajnoki cím sorsát és végül a második helyen zárta a nemzetközi szériát. Azonban Janinak semmi oka a csalódottságra, hiszen az előző szezonban többször is bizonyította, hogy mindig tud meglepetést okozni és igazán az autóversenyzésre született. 

Elég csak az első hétvégére gondolni, amikor 26 fős mezőny vágott neki a hungaroringi nyitánynak. Az időmérő nem ment végig és a magyar versenyzőnek nem volt mért köre, így a mezőny végéről várhatta az első rajtot. Ahogy ő fogalmazott „Kerepesről indultam neki a versenynek.” Az eset nem megtörte, hanem talán kicsit feltüzelte Janit és nem egészen 25 perc alatt 16 előzést hajtott végre, ami a Zóna bajnoki második helyet és a magyar elszámolás első pozícióját jelentette. 

De nem csak azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy mértani pontossággal utasította maga mögé az embereket. A 2018-as évre kitűzött magának egy másik célt is. A lehető legtöbb pályán szerette volna megjavítani az addigi legjobb köridejét. Kettő kivétellel ez is sikerült az FIA CEZ 2017-es bajnokának. 

Jani azt is bebizonyította, hogy gyors kört nem csak vadiúj gumikon lehet teljesíteni. Az őrbottyáni versenyző nem egyszer mutatott leggyorsabb köridőt a futam utolsó köreiben, amikor már volt pár kör az aktuális abroncsokban. 

De Jani azt is megmutatta, hogy sosem szabad leírni. Amíg van megoldás ő biztosan megtalálja. Az év utolsó versenyén a Hungaroringen a magyar bajnoki cím volt a tét. A rajt után jelentkezett egy technikai hiba, és míg sokan arra számítottak, hogy nem tudja befejezni a futamot megoldotta a problémát és célba ért. Megszerezve ezzel harmadik, sorozatban második abszolút magyar bajnoki címét. 

Egy jó versenyző mögé jó háttér is kell. A csapat elengedhetetlen, hogy ha valaki a csúcsra szeretne érni. Ezt bizonyították is. Fáradtságot és kimerültséget nem ismertek a szerelők. Az sem tántorította el őket, hogy ha éjszakákat kellett átdolgozni, hogy másnap Jani autóba tudjon ülni.

Leggyorsabb köridők, életre-halálra vívott csaták, vagy egy körből megszerzett pole pozíciók. Magyar János bármikor, bárhol és bármilyen körülmények között tud maradandót és meghatározót alkotni. Egy őrbottyáni kisfiú mert nagyot álmodni és addig dolgozott, míg el nem indulhatott megvalósítani terveit. Rengeteg munka, kitartás és szorgalom után egy olyan helyet harcolt ki magának, amit sokan egy élet munkájával sem érnek el. Magyar János nevéhez bajnoki címek, pálya rekordok, pole pozíciók és győzelmek köthetők hazai és nemzetközi szinten egyaránt. 2019-ben új célokkal és új tervekkel, de Jani visszatér és erősebb lesz, mint valaha.