Újabb Fradi-győzelem a BL-ben

Szombaton délután telt ház előtt fogadta a a Fradi női kézilabda csapata a Metz együttesét az Elek Gyula Arénában a Bajnokok Ligája középdöntőjének negyedik fordulójában. Egy hónappal korábban a zöld-fehérek bravúros. 28:25 arányú győzelmet arattak Franciaországban.

 

Az első percekben fej-fej mellett haladt a két együttes. Tizenegy és fél perc után 3-2-re vezettek a vendégek, Elek Gábor vezetóedzó kénytelen volt időt kérni. Bár  a Fradi kiegyenlített, 6:5-re még a franciák vezettek. A hosszú ideig vállsérüléssel bajlódó Zácsik Szandra negyed óra elteltével lépett pályára  és kétszer is betalált., 7-6-nál már a hazaiaknál volt az előny és Emmanuel Mayonnade, a franciák edzője 8-6-nál hiába kért időt, szünetben 15-10-es Fradi-vezetést mutatott az eredményj

A fordulást követően  rákapcsolt a Metz,  néhányszor esélye volt háromra zárkózni, Elek Gábor ismét időt kért. A hajrában már végig a Fradi dominált, állandósult a hat-hétgólos hazai előny. Szucsánszki Zita a saját térfelünk közepéről lőtt gólt a hatoson felsorakozó francia védők feje fölött.

Tíz perc volt hátra, amikor elkezdődött az ünneplés, zúgott a Hajrá Fradi !

 

Végül a zöld-fehérek 29:23-ra megnyerték a találkozót és ezzel negyedik győzelmüket aratták csoportjukban.

 

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
KÖZÉPDÖNTŐ, 1. CSOPORT, 4. FORDULÓ
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–Metz (francia) 29–23 (15–10)
Elek Gyula Aréna
, 1400 néző. V: Nastase, Stancu (románok)

FERENCVÁROS: Bíró – Lukács V. 4, Szucsánszki 6, Snelder 1, Szekeres, Kovacsics 2, Schatzl 6.
Csere: Szikora (kapus), Pena 3, Hornyák D., Jovanovics 3 (3), Zácsik 4, Mészáros R., Szarka.
Vezetőedző: Elek Gábor

METZ: Glauser – Luciano 1, Gros 2, Zaadi 5 (4), Pop-Lazics 3, Smits 2, Maubon.
Csere: Rajcsics (kapus), Edwige 2, Horacek 6, Aoustin, Nocandy 1, Flippes 1, Burlet.
Vezetőedző: Emmanuel Mayonnade
Az eredmény alakulása. 6. perc: 1–1. 13. p.: 3–3. 21. p.: 9–6. 29. p.: 15–9. 36. p.: 18–11. 42. p.: 20–16. 53. p.: 26–20. 59. p.: 28–23
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4

Néhány ferencvárosi főszereplő így nyilatkozott a meccs után.

Elek Gábor: – A védekezésünk néhány kivételtől eltekintve egész jól működött, csak a hét a hat elleni taktikával voltak gondjaink, és Bíró Blani is jól működött. Két hiányérzetem volt a mérkőzéssel kapcsolatban, az egyik a támadójátékunk gyorsasága, a másik pedig a ziccer értékesítésünk, főleg a második félidőben Rajcsiccsal szemben hibáztunk többet. De teljesen magabiztosnak érzem a győzelmet annak ellenére is, hogy kicsit tompábbak voltunk, mint az elmúlt hetekben – ezt a csodálatos hangulat és rettentő nagy akarás tüntette el a pályáról.

Nerea Pena: – Nagyon fontos mérkőzés volt ez nekünk, mert szerettük volna bebiztosítani a második helyet a csoportban. Boldogok vagyunk, hogy ez sikerült még úgy is, hogy a mérkőzés első tíz percében lassabban kézilabdáztunk annál, ahogy tudunk. Fáj az ujjam sajnos, mert az első támadásnál belekaptak, s bár amíg nem hűlt ki, tudtam játszani, a második félidőben csak akkor mentem volna vissza, ha nagyon muszáj.

Bíró Blanka: – Rengeteget segített a csapat abban, hogy ma is jól menjen a védés. A tizenötödik percig rettentő kemény volt a meccs, lényegében olyan amilyenre számítottunk. Utána aztán talán megnyugodtunk, és átlendültünk a holtponton, így végig tudtuk tartani a magabiztos vezetésünket.

T.G.