Újabb jelentkező a Manor 2017-es üléséért

F1

2016. augusztus 20. szombat, 14:09

Szerző: Dezső Attila, Fotó: DPPI

A Manor jelenlegi párosa bivalyerősnek tűnik, de könnyen lehet, hogy a gárda mégsem Pascal Wehrleinnal és Esteban Oconnal képzeli el a jövőt – egy ifjú brit készen áll az F1-es bemutatkozásra.

Jordan Kinget már korábban is szóba hozták a Manor versenyzői ülésével, ám a pilóta „csak” tesztlehetőséget kapott az idei szezonban. A brit Barcelonában és Silverstone-ban is vezethette a narancs-kék csapat autóját, ezek alapján pedig úgy érzi, hogy kész lenne a Forma-1-ben is helyt állni. A brit pilóta idén második szezonját tölti a GP2-ben, ahol két sprintfutamon aratott győzelemével a bajnokság hetedik helyén áll. Amikor az F1i.com arról kérdezte, hogy egy F1-es ülés-e a célja jövőre, így válaszolt: „Igen. Gyerekkori álmom hogy Forma-1-es világbajnok legyek, ennek elérése érdekében pedig előbb utóbb ezt is el kell érnem. Úgy érzem, eljött a megfelelő idő arra, hogy jövőre feljebb lépjek” – mondta King.

A Manor pilótapárosát jelenleg Pascal Wehrlein és nemrég leigazolt Esteban Ocon alkotja, de könnyen lehet, hogy a jövőben előre fognak lépni – a német pilóta a Force Indiához, francia társa pedig a Renault-hoz. Kettejük távozása azt is jelentené, hogy megnyílhat az út King számára a Forma-1-be, aki reméli, hogy egy-két szabadedzésen lehetőséget kaphat a Manor autójával. „Nagyon szeretném, de nem tudom, hogy így lesz-e. Még nem kaptam telefonhívást ez ügyben, de megelégednék egy-két pénteki edzéssel is. Ami azt illeti, minden alkalommal szeretnék szabadedzésen részt venni.”

Azonban a brit tudja, hogy nem szabad csak a Forma-1-be jutásra koncentrálni, miközben nem teljesít a GP2-ben. „Jelenleg erre koncentrálok, mindent megteszek ennek érdekében. Ha sikerült megnyernem a GP2-t, sokkal könnyebb lesz F1-es ülést találni – az viszont rosszul venné ki magát, ha csak a Forma-1-re fókuszálnék, és szabadedzéseken vezetnék, miközben a bajnoki cím kicsúszna a kezeim közül.”

Forrás: www.formula.hu – RSS