Újpest: Távozik a csapatkapitány, a legeredményesebb játékos és a válogatott középpályás, egy légiós érkezik – hivatalos

2022. június utolsó napján négy játékos szerződése is lejár, így ők távoznak a Megyeri útról – jelentette be az Újpest.

Elhagyja az együttest a csapatkapitány, Nikola Mitrovic, aki az elmúlt két szezonban 5 gólt és 18 gólpasszt jegyzett, valamint közel 5000 játékpercével az elmúlt idények egyik legfoglalkoztatottabb játékosa volt.

Távozik a védelemből Georgios Koutroumpis, aki 61 mérkőzésen szerepelt Újpesten (a legutóbbi szezonban 30 találkozón játszott, mindannyiszor a kezdőben kapott helyet), a középpályáról pedig a hatszoros válogatott Szakály Péter, aki újpesti színekben játszotta a 350. első osztályú meccsét.

Kölcsönszerződése lezárultával Budu Zivzivadzének vissza kellett térnie a MOL Fehérvár FC csapatához és ott kell megkezdenie a felkészülési időszakot. A georgiai támadó remek tavaszi szezont produkált és 12 meccsen szerzett 11 góljával és 2 asszisztjával a lila-fehérek legeredményesebb labdarúgója volt.

Ötödikként, közös megegyezéssel szerződést bontott az Újpest a brazil támadóval, Fernando Vianával, ő a 2021-22-es szezonban összesen 23-szor lépett pályára.

Az Újpest szintén hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Matija Ljujicot, aki legutóbb az izraeli élvonalban szerepelt és a Hapoel Haifa csapatától – amelynek mezében 17 tétmérkőzésen 1 gólpassza volt – érkezett a Megyeri útra.

Lecserélheti csapatkapitányát az Újpest – egy világvándor érkezhet 10-esnek