Újra gyászol a Speciális Olimpia Család…

A napokban ismételten fájdalmas és nehezen elviselhető hírt kaptunk. Eltávozott egy lelkiismeretes édesapa, egy szerető nagypapa, egy gondoskodó férj, az SO hű barátja.

Idősebb Kovács Mihály türelemmel viselt betegsége után, visszaadva lelkét Teremtőjének, életének 72. esztendejében elhunyt.

Élete egyik legnagyobb kincsét, fiát, Misut, a judo bajnokot büszkeséggel támogatta, segítette sportpályafutása és tanulmányai során is.

Misi alapította a SOFI-Életjel Alapítványt és sok éven keresztül közreműködött a Pestszentlőrinc-Kassa Sportegyesület versenyein. A Családi Program keretében elkísérte a magyar delegációt a 2007-es és a 2015-ös Nyári Világjátékokra, de ott volt szurkolóként a szentpétervári judo Európa-bajnokságon is. Fia, Misu mindegyik eseményen dobogós helyen végzett.

Jó barátja, Juhász József (MSOSZ judo szakágvezető) így búcsúzik Tőle:

„Sokan tiszteltük,…sokan szerettük,…és mindannyiunknak hiányzik, már most! Misi bácsi elment,… egy hosszú vadászatra, ahonnan nincs visszatérés,… már nem főzi a vaddisznó pörköltet,… és nem “bohóckodik” velünk, … az égieket szórakoztatja… Ő büszke volt arra, hogy hozzánk tartozott – Mi büszkék vagyunk arra, hogy hozzánk tartozik,.. Örökre. …. Köszönjük, hogy a barátunk lehetett, köszönjük, hogy eddig köztünk, velünk volt!”

Kedves Misu! Kedves Éva! Együtt érzünk Veletek! Fájdalmatokban osztozunk!

Kovács Mihály hamvasztás utáni búcsúztatója, 2022. január 5-én, 9:00 órakor lesz a Pestszentlőrinci Temetőben.

Áldott emlékét hűen őrizzük szívünkben!

Misi, nyugodj békében!

„Volt emberek.

Ha nincsenek is, vannak még. Csodák.

Nem téve semmit, nem akarva semmit,

hatnak tovább.

Futók között titokzatos megállók.

A mély sötét vízekbe néma, lassú

hálók.

Képek,

már megmeredtek és örökre

szépek.”

 

(Kosztolányi Dezső: Halottak)

(részlet)