Úszás: A 15 éves Jackl Vivien Európa-bajnok 1500 gyorson

A döntőben úszott idejével a párizsi olimpiára is kvalifikálta magát a számban.

Olimpiai szintes idővel nyert aranyértem 1500 méter gyorson a mindössze 15 éves Jackl Vivien – számolt be az MTI. Jackl lett ezzel minden idők legfiatalabb magyar Európa-bajnoka a sportág történetében. A belgrádi kontinensviadalon a 4., összesen a 100. magyar Európa-bajnoki címet szerezte.

Szerettem volna megúszni a szintet, az elején mentem a mezőnnyel, de éreztem, hogy megy ez jobban is, ezért próbáltam leszakadni és figyelni az edzőm utasításait. Az aranyéremre egyáltalán nem gondoltam, örülök, hogy így jött össze”

– nyilatkozta a friss Európa-bajnok.

Jackl győztes ideje 16:06.37 perc volt, amellyel biztossá vált, hogy ebben a számban is ott lesz a párizsi olimpián. A döntőben még egy magyar úszó érintett volt, Mihályvári-Farkas Mária 16:19.83 perces idővel csapott célba, ezzel a negyedik helyen végzett a péntek este rendezett döntőben.

Egy másik számban, 400 vegyesen már az áprilisi országos bajnokságon megúszta az olimpiai szintet, így kiharcolta az olimpiai részvételt. Akkor az országos bajnokságot azzal behúzta, a számban a belgrádi Eb-n ezüstérmet szerzett a szerdai döntőben.

Írta a HVG

A Úszás: A 15 éves Jackl Vivien Európa-bajnok 1500 gyorson bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.