Úton

Remekül kezdte a nemzetközi juniorversenyek sorát a csupán 14 éves Nagy Adrienn, hiszen első, G5-ös viadalán párosban győzött. Ezzel az eredménnyel felkerült a korosztályos világranglistára, s már az Eddie Herr-re és az Orange Bowl-ra készül.

reb 783 – egészen pontosan ennyit lépett előre a 14 esztendős Nagy Adrienn a junior teniszezők világranglistáján (jelenleg az 1472.), aki ez elmúlt két hétben kezdte meg a szereplést a nemzetközi versenyeken (ITF-tornák). Az Egyesült Arab Emírségekben egyesben sikerrel vett két fordulót, pedig az első körben az ötödikként rangsorolt brit Donia Abdel-Aziz került az útjába.

„Azt hittük, hogy a kvalifikációban kell először pályára lépnem, de szerencsére a főtáblán kaptam helyet, s már annak nagyon örültem – kezdi az egykori kiváló játékos, Csurgó Virág lánya. – Itthon fedett pályán készülünk, ott pedig szabadban, kemény borításon versenyeztem, meg kellett szokni. Örülök, hogy kétszer is nyertem egyesben, mert így felkerültem a junior-világranglistára.”

nagy_adrienn_zador_peter_huntennis

Nagy Adrienn  •  Fotó: Zádor Péter%huntennis

Nem mellékesen a máltai Helena Pellicanóval diadalmaskodott párosban, ami lendületet adott a következő, eggyel erősebb besorolású G4-es kihívásnak. Egyéniben ezúttal az első körben búcsúzott, a kettősök között pedig korábbi társával – akivel legutóbb az U14-es világ- és Európa-bajnokságon játszott együtt –, Visontai Tímeával indult, s a második fordulóba jutott.

„Éppen csak elkezdtem játszani a sorozatban. Az ellenfelek persze erősebbek és tapasztaltabbak, de már a két versenyen sokat tanulhattam. Fontos, hogy jobban koncentráljak, és akkor is összepontosítsak, ha vezetek, semmiképpen se engedjek ki.”

A számszerűen vett eredményeken túl nagy élmény jelentett Adriennek, hogy ismét szép és egzotikus helyszínt ismert meg. Szülei edzik, ezúttal pedig édesapja, Nagy Tamás kísérte el, akivel jutott idő a városnézésre is. Még kissé kába, álmoskás, de nem a látottak miatt, hanem a hosszabb utazástól. Csütörtökön ért haza, és szüksége van egy napra, mire a szervezete feldolgozza a három óra átállást.

Ráadásul kevés pihenést sem engedett magának, mert az utolsó hétköznapot már az iskolában töltötte.

„Szeretem a teniszt, imádok utazni, és ahogy kiskoromban jöttek az eredmények, természetes volt, hogy a torna helyett azt választom. Az viszont nehéz, hogy a sok távollét után pótoljam a lemaradásomat. Most kerültem gimnáziumba, nagyon segítőkészek a többiek, és az eredményeimről, élményeimről is mindig kérdeznek.”

Adrienn hamarosan ismét nagy útra kel: a tengerentúli rangos utánpótlás-versenyekre, az Eddig Herr-re és az Orange Bowl-ra utazik. Az U14-esek között szeretne a legjobb nyolcba jutni, de „bármi megtörténhet”.

Valószínűleg ő sem bánná, ha hazatérve még a negyeddöntőnél is jobb eredményekről mesélhetne az osztálytársaknak.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS