Valamennyi játékos felvállalta a küzdelmet – értékelések a negyeddöntő után

Női válogatottunk tagjai és a kapitány reálisan értékelt a tokiói negyeddöntő után.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

“Ezt a meccset kellett megnyernünk, ahogyan a következő kettőt is szeretnénk” – nyilatkozta az MTI-nek Gurisatti Gréta, hozzátéve, hogy továbbra is úgy érzi, mintha némileg ellenük fújnának a játékvezetők.

“Nem kapunk támogatást, talán még többet kell küzdenünk érte, de szerintem két ötméteres ebben a mostani meccsben benne volt a javunkra” – tette hozzá.

Szücs Gabriella úgy fogalmazott, a hollandok elleni siker teljes mértékben csapatmunka volt:

“Az volt a kulcs az emberelőnyös helyzetekben, hogy sokkal türelmesebbek voltunk, mint korábban, kihasználtuk az időt, és nem sajnáltunk még egy passzot a kedvezőbb helyzet érdekében” – mondta.

Bíró Attila szintén azt hangsúlyozta, hogy valamennyi játékos felvállalta a küzdelmet, így minden poszton jobbak voltak a magyarok, mint az ellenfél, és megérdemelten nyertek.

“A játékvezetésről annyit, hogy egy-két ítélet még benne volt a javunkra, és az egy picit fájt, hogy nem fújtak nekünk, hiszen a hollandok az ötméteresekkel tudtak meccsben maradni a harmadik negyedben” – jelentette ki a kapitány, aki szerint ezzel a hozzáállással és csapatmunkával további sikereket érhetnek el az ötkarikás tornán.

EMLÉKEZTETŐ: 

Női vízilabdatorna, negyeddöntő:
Magyarország-Hollandia 14-11 (4-3, 4-4, 2-2, 4-2)
Tacumi Vízilabdaközpont, zárt kapus
Gólszerzők: Leimeter 4, Gurisatti 3, Illés 3, Szilágyi 2, Rybanska 1, Garda 1, illetve Van de Kraats 4, Megens 2, Stomphorst 2, Joustra 1, Genee 1, Van der Sloot 1
gól/ötméteres: 0/0, illetve 4/4
gól/emberelőny: 10/12, illetve 4/12

(MTI-vizipolo.hu)