Válaszokat keres a Ferrari

jeantodt.jpg

A Formula 1-es Ferrari istálló vasárnap kénytelen volt szembesülni azzal, hogy már a tradicionálisan Ferrari-sikereket hozó indianapolisi pályán sem képes legyőzni a McLareneket.

A kanadai és az egyesült államokbeli futam előtt a maranellói csapat azzal védekezett a gyengébb eredmények miatt, hogy a két tengerentúli viadal egyértelműen Massáéknak kedvez, ezért ezeken a versenyeken az istálló lefaraghatja hátrányát a McLarenekkel szemben. Ehhez képest mindkét futamot Lewis Hamilton nyerte meg, a két Ferrari pedig komolyan versenyben sem volt az első helyért. Jean Todt, a maranellóiak csapatfőnöke elismerte: hullámvölgybe került az istálló, és mielőbb meg kell találni az okokat a visszaesésre.

– Nem tagadom, nagyon csalódottak vagyunk az utóbbi két versenyen mutatott teljesítményünk miatt. Keressük az okokat, és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy újra a miénk legyen a legerősebb autó, mert el kell ismerni, most kicsit lemaradtunk a McLarentől – nyilatkozta Todt.

– A harmadik hellyel nem lehetünk elégedettek, mielőbb ki kell találnunk, hogy tudnánk ismét megelőzni a legnagyobb riválist, és bevetni néhány új fejlesztést, amellyel visszaszerezhetnénk a vezető szerepünket – mondta Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája.

www.samsungsport.hu