Vályi Vanda: a magyar női vízilabda nagyon szerencsés, hogy ennyi játékos közül választhat

Vályi Vanda, a magyar női vízilabda-válogatott játékosa szerint az olimpiai bronzérem után szeretnének előrelépni, és elvárhatják maguktól az érmeket.

Foto Andrea Staccioli / Deepbluemedia / Insidefoto archív

A csapat jövő vasárnap kezdi szereplését a világligában, melyben az A csoportban Görögországgal és Hollandiával találkozik. Vályi Vanda szerdán az M4 Sport Sporthíradóban elmondta, hogy a gárda “eléggé maximalista”, ezért mind a vb-ről, mind az Eb-ről, illetve előtte a világligáról is aranyéremmel szeretne hazatérni.

“Nagyon sok tehetséges lány, nagyon sok tehetséges fiatal és nagyon sok rutinos klasszis van, akik ugyanúgy küzdeni fognak a helyért és szeretnének egy világbajnokságra, egy Európa-bajnokságra és világligára menni” – nyilatkozott a rosszkéz szélső poszton szereplő Vályi Vanda.

“Egytől húszig mindenkinek bizonyítania kell edzésről edzésre, napról napra. De azt kell mondanom, hogy a magyar női vízilabda nagyon szerencsés, hogy ennyi játékos közül választhat”  tette hozzá.

A megrövidült olimpiai ciklus miatt kevesebb idejük van a fiataloknak bekerülni a felnőttek közé, az eddigi két év helyett, mindössze egy-másfél év áll rendelkezésre a 2024-es párizsi játékokig.

“Rengeteg meccs van, és ezért gondolom azt, hogy ez mindenkinek jó lehetőség lesz a bizonyításra. Ahhoz, hogy esetleg történjen egy vérfrissítés, vagy azok, akik nagyon tehetségesek, azok odakerüljenek ebbe a húszas keretbe” – fogalmazott a csapatkapitány Keszthelyi-Nagy Rita.

(MTI-vizipolo.hu)