Váratlan! A tavaszi folytatás előtt rúgták ki az NB I-es csapat edzőjét – HIVATALOS

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) hétvégi tavaszi folytatása előtt az újonc létére eredményesen szereplő Diósgyőri VTK nézeteltérések miatt menesztette vezetőedzőjét…

 

A Diósgyőri VTK hivatalos honlapján jelentette meg a hírt, hogy távozik posztjáról a csapat vezetőedzője, Kuznyecov Szergej.

A klubtulajdonos dr. Magyar Mátyás az alábbiakkal indokolta a kenyértörést: “Annak tudatában hoztunk meg ezt a nehéz döntést, hogy tudjuk, néhány nappal a bajnoki rajt előtt nem ideális edzőt váltani. Ám senki nem lehet fontosabb, mint a klub, a DVTK család értékeivel senki nem fordulhat szembe. Csak olyan kollégákkal tudunk együtt dolgozni, akik számára a DVTK előrébb való, mint a a saját márka építése. Aki ezzel nem tud azonosulni, attól, ha fájdalmas is, de meg kell válni.”

“Az elválás egy folyamat eredménye, korábban is láttunk arra utaló jeleket, hogy elkerülhetetlen ez a pillanat, mégis próbáltunk mindent megtenni az elkerüléséért. Egy közös úton indultunk el együtt másfél évvel ezelőtt. Bármilyen sikereket is értük el, ha valaki letér erről a közös útról, akkor nem tudunk más döntést hozni.”

“A DVTK költségvetése az előző idényhez képest jelentősen nőtt – szögezte le, – és a vezetőedző az anyagiakon túl is minden olyan támogatást megkapott, ami a közös céljaink eléréséhez szükséges. A csapat az előző bajnokság végén visszatért az élvonalba, hiszen rekord pontszámmal nyertük meg a Merkantil Bank Ligát, és idén a célkitűzéseknek megfelelően szerepel a az OTP Bank Ligában. Kijelenthetjük, a DVTK költségvetése, a klub idei céljai és a csapat őszi teljesítménye összhangban áll egymással. Mi két lábbal a földön állunk, ismerjük a magyar futball realitásait, a magyar futballt körülvevő gazdasági környezetet. Tudjuk, hogy melyek a DVTK hosszútávú érdekei, céljai. Ezek alapján határoztuk meg a célkitűzéseket, és ezek alapján tartunk megfelelő szinten az építkezésben. Köszönjük Szergej Kuznyecovnak a klubért tett erőfeszítéseit és munkáját, a Merkantil Bank Ligában szerzett aranyérmet. További sok sikert kívánunk neki!” – zárta szavait dr. Magyar Mátyás.

“Kuznyecov Szergej személyében egy fiatal edzőnek adtunk bizalmat, aki Diósgyőrben érte el első sikereit, ám az elmúlt időszakban láttuk a jeleit annak, hogy nem egy irányba tartunk. És a szurkolók számára láthatatlan hétköznapok során ezek a jelek egyre erősödtek. A keretet nyáron és télen is vele egyetértésben erősítettük meg, jöttek az eredmények is, ám a helyzetet ez nem oldotta meg, ezért a váltás mellett döntött a klubvezetés. Én is köszönöm szépen a közös munkát, a közös sikereket, és sok sikert kívánok a további karrierjéhez!” – tette hozzá dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója.

A csütörtöki edzést Simon Miklós, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatója vezeti, és az OTP Bank Liga 18. fordulójában Debrecenben is ő ül a kispadra – tájékoztatott a sportigazgató.

Kuznyecov 2022 őszén ült le a misklociak kispadjára, irányításával bajnokként vezette vissza a csapatot a másodosztályból az élvonalba, ahol a hetedik helyen zárták az idény őszi felét.

fociclub

A Váratlan! A tavaszi folytatás előtt rúgták ki az NB I-es csapat edzőjét – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.